Algemeen

Geen treinverkeer in de herfstvakantie tussen Groningen – Bad Nieuweschans/ Veendam

- advertentie -

Oldambt – Tijdens de herfstvakantie werken ProRail en verschillende aannemers aan het spoor. De meeste werkzaamheden zijn voor de snelheidsverhoging die nodig is voor de Wunderline. Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november 2024 rijden er daarom geen treinen tussen Groningen-Bad Nieuweschans en Groningen-Veendam. Arriva zet bussen in.

- advertentie -

Reizigers die gebruik willen maken van het treinvervangende busvervoer hebben een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een OV-chipkaart of betaalpas. Inchecken kan op het station van vertrek en uitchecken op het station van aankomst. Het is niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de bus.

Langere reistijd
Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van 30 tot 45 minuten. De aangepaste dienstregeling is zichtbaar in de Arriva-app en op de website van Arriva onder het kopje ‘Werk aan het spoor’: www.arriva.nl/werkaanhetspoor.

Haltes treinvervangend busvervoer
Groningen: Busstation Halte A/B
Groningen Europapark: Bushalte Groningen Station Europapark
Kropswolde: Voorzijde station (Woldweg)
Martenshoek: Rotonde Meint Veningastraat – Gorechtlaan
Hoogezand – Sappemeer: Voorzijde station/bushalte Hoogezand Station
Zuidbroek: Voorzijde station/bushalte Zuidbroek Station
Scheemda: Voorzijde station/bushalte Scheemda Station
Winschoten: Busstation perron G en H
Bad Nieuweschans: Bushalte Badnieuwschans Bahnhof
Veendam: Voorzijde station/bushalte Veendam Station

Wunderline
In opdracht van de provincie Groningen werkt ProRail aan een betere en snellere treinverbinding tussen Groningen en Bremen in Duitsland, De Wunderline. Tussen Sappemeer en Zuidbroek verstevigen ProRail en Gebr. De Koning de ondergrond. Er worden onder andere damwanden en H-profielen aangebracht.

Treinen kunnen daarna met hogere snelheid rijden. Ook zijn er grondwerkzaamheden en is er kabel- en leidingwerk. Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen kortere of langere periode afgesloten.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button