Op stap

Fotoserie: Paddenstoelenfestival bij Ennemaborg in Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Zondag 20 oktober stond het Midwolmerbos bij de Ennemaborg in het teken van paddestoelen en kabouters tijdens het Paddenstoelenfestival, georganiseerd door Het Groninger Landschap. Een festival met leerzame momenten waarbij het weer en de entourage voor een sprookjessfeer zorgden.

- advertentie -

Alle kinderen kregen bij binnenkomst een leuke kaboutermuts en konden een puzzeltocht volgen. In het bos was een route uitgezet en onderweg was het speuren naar de bordjes die paddestoelen aanwezen. Er liepen sprookjesachtige wezens en in de voortuin stond een theatertent waar verhalen werden verteld en een jongleur met zijn optredens bewondering opriep.

Maar liefst 86 vrijwilligers verzorgden het festival, waar zo’n 2000 bezoekers op af kwamen. Kinderen konden knutselen, broodjes bakken, braakballen onderzoeken, survivalen in het bos en het kabouterpad volgen. Rondom de vijver was een kleine markt. Voor deze ene keer, mochten jonge natuurwetenschappers met een schepnet beestjes uit de vijver vissen die tijdelijk in een aquarium werden losgelaten om ze te bewonderen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button