Sport

VVS geeft Westerlee het nakijken en zet goede seizoenstart voort

Westerlee – Voor VV Westerlee stond zaterdagmiddag de tweede derby in een week tijd op het programma. Na de ruime 6-1 nederlaag tegen SC Scheemda, kreeg Westerlee op het eigen sportpark Koeperlaand de kans op eerherstel tegen VVS. Ondanks veel inzet aan de kant van de thuisploeg gingen de gasten uit Oostwold er toch met de overwinning vandoor. Na negentig minuten eindigde de wedstrijd in 1-3 in het voordeel van VVS.

In de eerste helft leken de Oostwolmers af te stevenen op een moeiteloze overwinning. In regenachtige omstandigheden kregen de toeschouwers geen spektakel voorgeschoteld, maar de uitploeg was wel duidelijk de bovenliggende partij. Westerlee wist daar niets tegenover te stellen. In de eerste 45 minuten kon de ploeg geen bal tussen de palen krijgen en ook hadden de mannen van Eedriss Taraki moeite om de bal in de ploeg te houden. Slordig balverlies voorkwam meerdere keren dat Westerlee tot grote kansen kon komen.

(lees verder onder de foto)

Ook VVS speelde geen grootse wedstrijd, maar ging wel rusten met een 0-2 voorsprong door doelpunten van Mark Heeres en Remco de Kleine. In de tweede helft moest Westerlee komen om de derde nederlaag in vijf wedstrijden te voorkomen. Maar ook na rust creëerde de thuisploeg weinig kansen.

Toch kwam het hoogtepunt van de tweede helft en misschien wel van de hele wedstrijd van een speler van Westerlee. Met een mooie droge knal van afstand schoot Bauke Haarsma zijn ploeg na iets minder dan een uur spelen terug in de wedstrijd. Keeper Tim Ludwig van VVS was volkomen kansloos op het afstandsschot van Haarsma.

Foto’s: Viggo Zwiers (ingezonden)

Ondertussen was het opgeklaard in Westerlee en werd het droog, maar beide ploegen bleven in het resterende deel van de tweede helft ook lange tijd droog staan. Pas in de slotfase zette Westerlee aan en kwamen er kansen voor de thuisploeg op een verdiend gelijkspel. Net toen de gelijkmaker in de lucht leek te hangen en Westerlee een extra spits inbracht voor het slotoffensief, gooide VVS de wedstrijd via Lars Eggens in het slot en daarmee bracht hij de eindstand op 1-3.

Ondanks de overwinning was trainer Jaap Veldhuis van VVS niet heel tevreden met het spel van zijn ploeg. “Eerlijk gezegd denk ik dat Westerlee op basis van de tweede helft wel een gelijkspel had verdiend. We speelden vandaag geen hele goede wedstrijd, we kunnen beter dan we deze wedstrijd hebben laten zien. Vorige week tegen HSC speelden we eigenlijk een stuk beter, maar toen verloren we.”

Door de overwinning zet VVS de goede seizoenstart voort, met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Daarmee staat de ploeg derde op de ranglijst. “Onze ambitie is om rond plaats vier of vijf te eindigen. De komende weken krijgen we een paar lastige tegenstanders, daarna kunnen we zien waar we ongeveer staan”, aldus Veldhuis.