Algemeen

De Tweemaster viert feest, met hun uitbreiding en 20 jaar Dalton school

- advertentie -

Winschoten – Op het Dalton Kindcentrum De Tweemaster, ook bekend als de openbare basisschool aan de Piet Heynlaan, was vandaag geen leerboek op de tafels te bekennen, Ze vierden feest. De school heeft een behoorlijke interne verbouwing achter de rug en ze vierden omdat het 20-jarig geleden is dat ze aangesloten zijn bij het Dalton onderwijs. Dit is een onderwijssoort waarbij de nadruk ligt op keuzevrijheid voor de leerling, samenwerking met andere leerlingen en de ontwikkeling van zelfstandigheid.

- advertentie -

Grote verbouwing
Directeur Wianda Beerekamp-de Boer: “Wij vieren hier vandaag de heropening van De Tweemaster, want de afgelopen zomer heeft de school een grote verbouwing ondergaan, waarbij ook de buitenschoolse en voorschoolse opvang hier hebben kunnen realiseren. Ook het kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar zitten nu allemaal tezamen onder één dak”.

“Ook vieren wij het 20 jarig bestaan als Dalton school. Dit zijn allemaal mooie gebeurtenissen om er een feest van te maken. De leerlingen hebben vandaag echt genoten met allemaal spelletjes, binnen de klaslokalen, maar buiten was ook een springkussen. Ook tussen de middag hebben de kinderen een ‘Happy Meal’ van Mc Donalds gehad en dat mag heus ook wel een keer. De kinderen zijn goed verwend “, zegt Wianda.

Kinderdagverblijf
In De Tweemaster is nu ook een kinderdagverblijf voor baby’s en oudere kinderen tot 4 jaar. “De meeste baby’s komen vanaf 10 weken hier al naar toe. Dit heeft te maken dat de beide ouders werken en ook dat ze niet altijd de opa’s en oma’s met de zorg willen opzadelen. Wij volgen de baby’s allemaal in hun eigen ritme. Wanneer ze hun flesje krijgen, wanneer ze naar bed gaan etc.,”zegt de verantwoordelijke van deze opvang.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button