Algemeen

Definitieve hoofdlijnen busdienstregeling 2025

- advertentie -

Groningen/ Drenthe – Eind mei heeft het OV-bureau de ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2025 bekendgemaakt. Op basis van o.a. de ruim 30 ingekomen reacties, bijeenkomst met wethouders, bespreking in Staten van Groningen en Drenthe en advies van de Consumentenplatforms Groningen en Drenthe heeft het dagelijks bestuur van het OV-bureau eind september de definitieve hoofdlijnen goedgekeurd.

- advertentie -

Impuls van 2 miljoen euro voor meer bussen
Om de huidige groei in gebruik te faciliteren en doorgroei mogelijk te maken, is besloten de dienstregeling met € 2 miljoen uit te breiden. Zo rijdt bijvoorbeeld Q-link blauw Roden/Leek – Groningen vaker, gaat er een avond/weekendlijn rijden tussen Veendam, Meeden en Zuidbroek, wordt de bediening van Bourtange in het weekend in de zomerperiode toegevoegd, gaat lijn 24 Assen – Borger – Stadskanaal ook op zondag overdag rijden en komt er een nieuwe spitssneldienst Emmen – Hoogeveen.

Rondom Delfzijl en Winschoten passen we aankomst- en vertrektijden van bussen aan om zo aan te sluiten op de gewijzigde treintijden.

Enkele extra wijzigingen n.a.v. ontvangen reacties
Naar aanleiding van de ontvangen reacties en besprekingen worden enkele extra wijzigingen doorgevoerd. Zo krijgen enkele lijnen in Oost-Groningen andere lijnnummers, onderzoeken we of op werkdagen ook aansluitend op de eerste veerboot vanaf Schiermonnikoog een rechtstreekse bus naar Groningen kan rijden (lijn 163) en wijzigen de vertrektijden van enkele buslijnen in Drenthe rond middernacht vanwege nieuwe treintijden van NS per december.

Invoering nieuwe dienstregeling op 6 juli 2025 en waar nodig eerder
Gelijktijdig met de gewijzigde treintijden van Arriva in Groningen wijzigen de meeste buslijnen per zondag 6 juli 2025. Waar nodig zijn extra bussen al sinds september gaan rijden om de groei van het aantal reizigers te kunnen opvangen, zoals extra spitsritten op Q-link blauw Roden/Leek – Groningen, lijn 83 Leek – Roden – Assen en Q-link Oranje tussen Hoofdstation Groningen en Zernike Campus. Per 15 december voeren we ook enkele maatregelen al in, zoals extra ritten op Q-link groen Hoofdstation Groningen – Centrum – Zernike op zaterdagmiddag.

De definitieve hoofdlijnen zijn beschikbaar via de website van het OV-bureau: www.ovbureau.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button