Algemeen

De eerste Furmeet in Winschoten is een feit!

- advertentie -

Winschoten – De eerste Furmeet in Winschoten is een feit, een creatieve verzameling van kleurrijke kostuums uit deze omgeving kwamen samen om elkaar te ontmoeten.

- advertentie -

Afgelopen zondag kwamen 13 jongeren af op de Furmeet in Winschoten, waar “Furry’s” zich verkleden als hun eigen gecreëerde fantasiedier. Ze konden gebruik maken van de de speeltuin van speeltuinvereniging “Sint Vitusholt”, om hier video’s op te nemen en hun eigen karakter naar boven te laten komen. De deelname was gratis en werd mede mogelijk gemaakt door Jongerencentrum ’t Spoor, Sammy’s gameshop en speeltuinvereniging “Sint Vitusholt”.

Hoewel het kort dag werd georganiseerd door 3 “furry’s” uit Winschoten die dit idee hebben opgepakt, was het een groot succes voor iedereen die aanwezig was op de eerste editie van “Furmeet Winschoten”.  De ‘furry’s’ werden geholpen door Sociaal Werk Oldambt.

Hoewel veel mensen niet bekend zijn met deze vorm van cosplay, zijn er wereldwijd al meer dan een miljoen die in deze community zitten en waar er dagelijks weer meer bijkomen. Ondanks dat zijn er veel mensen die deze hobby verschuilen bij familie en vrienden vanwege sterke meningen tegen de fandom. Door Furmeets te organiseren kan iedereen zichzelf zijn en wordt iedereen geaccepteerd zoals die is.

Lees je dit artikel en baal je dat je dit hebt gemist? Maak je geen zorgen, er zal zeker een nieuw event aankomen. Meer weten? Stuur een mail naar jongerenwerk@sociaalwerkoldambt.nl voor meer informatie.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button