Sport

Heiligerlee boekt overwinning op Drieborg in doelpuntrijk duel

Heiligerlee – Vanaf minuut was het spelbeeld duidelijk, Heiligerlee maakte het spelletje en Drieborg loerde op de counter. Op een lastig bespeelbaar veld probeerde Heiligerlee te combineren, wat een aantal keren goed lukte. In de 15e minuut resulteerde dit in de 1-0 voor Heiligerlee, Olaf Gelderloos scoorde op aangeven van Steijn Bootsman.

Na de 1-0 bleef Heiligerlee veel in balbezit maar door slecht verdedigen was het Edwin Adriaans die namens Drieborg de 1-1 binnen tikte. Heiligerlee leek wakker geschut want voerde het tempo op met aanvallend voetbal, scoren uit combinatie lukte niet maar door een vrije trap van Jorn van de Wilt stond Heiligerlee weer voor met 2-1. Lang kon Heiligerlee niet genieten van de voorsprong, want door wederom geklungel in de verdediging van Heiligerlee, scoorde Sven Glazenburg namens Drieborg de 2-2.

Gelukkig wist Heiligerlee zich voor rust nog te revancheren en scoorde Heiligerlee in de 39e minuut namens Gert Reininga de 3-2.

(lees verder onder de foto)

De 2e helft weer het zelfde spelbeeld, Heiligerlee met het balbezit en Drieborg zakte in. Heiligerlee begon scherp aan de 2e helft, na een goede aanval was het Jeroen Jager die de 4-2 binnen tikte. Heiligerlee bleef de aanval zoeken wat resulteerde in een aantal kansen, uiteindelijk was het Gert Reininga die in de 60e minuut de 5-2 scoorde.

Na de 5-2 bleef Heiligerlee de aanval zoeken en door een individuele actie van Gert Reininga zorgde hij ervoor dat de stand 6-2 was. De wedstrijd leek gespeeld maar toch was het Drieborg die in de 70e minuut iets terug deed, Yvar Delger scoorde de 6-3.

Beide teams leken hun energie kwijt te zijn, er werd niet veel meer gecreëerd en na 90 minuten stond er 6-3 op het scorebord.

OldambtNu.nl bedankt de vereniging voor hun uitnodiging. Jouw club ook in beeld? Mail naar sport@oldambtnu.nl. Lees ook: Sportverenigingen opgelet! Zo breng je jouw club onder de aandacht!