Incidenten

Brandweerman Jan Karel Smit viert 35-jarig jubileum

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen dinsdag vierde brandweerman Jan Karel Smit zijn 35-jarig jubileum bij de brandweer Winschoten. In de ochtend werd hij op zijn werk bij Interfurn verrast door zijn collega’s. Er werd een melding uitgegeven, maar voordat Smit het terrein kon verlaten, sloten zijn collega’s de toegangswegen af om hem te verrassen. Op deze bijzondere dag stond het team stil bij zijn jarenlange inzet, compleet met gebak.

- advertentie -

Jan Karel werkt tevens ook al 35 jaar met de zeldzame vrijheid om bij elke brandweermelding zijn reguliere werk te verlaten, iets dat tegenwoordig niet vanzelfsprekend is. De brandweer sprak zijn dank uit aan zowel Jan Karel’s collega’s als zijn werkgever voor de flexibiliteit en steun die hem al die jaren is geboden.

(lees verder onder de foto)

Foto: Brandweer Winschoten

De festiviteiten eindigden niet in de ochtend. Later op de avond, rond 19.00 uur, werd brandweer Winschoten opgeroepen voor een melding aan de Beertsterweg. Bij aankomst bleek het echter om een andere verrassing te gaan: Jan Karel werd opgewacht door al zijn collega’s, en tot zijn verrassing stond zijn naam en foto groot afgebeeld op de LED-scherm op circa 30 meter hoogte. Dit eerbetoon werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Promotie Winschoten, die de reclamezuil bij de Blauwe Roos beheert.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Geschiedenis
Jan Karel Smit trad op 1 oktober 1989 in dienst bij de brandweer in Winschoten, toen nog gevestigd aan de Grintweg. Sindsdien is hij een toegewijde manschap en chauffeur en actief betrokken bij de brandweer. Hij staat bekend om zijn bereidheid om nieuwe collega’s te helpen en is een waardevolle instructeur van de hoogwerker. Als je Jan iets vraagt, kun je er zeker van zijn dat het werk snel en efficiënt wordt gedaan.

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: Brandweer Winschoten

Hoewel er ooit wel eens een deukje in de wagen is gereden, is dat volgens zijn collega’s te verwaarlozen na 35 jaar trouwe dienst. Daarnaast is Jan ook hoofd jeugdleider en staat hij bekend als de “opa” van de jeugdbrandweer, waar hij met toewijding de jonge generatie brandweerlieden begeleidt.

Jan Karel Smit is een onmisbare kracht binnen het team van brandweer Winschoten en werd op zijn jubileumdag dan ook terecht in het zonnetje gezet.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button