Algemeen

Dag van de Veiligheid: “Glij niet af in de criminaliteit”

- advertentie -

Winschoten – Deze woensdag de 2e oktober staat in het teken van de actieve ‘Dag van de Veiligheid’. Onder het motto ‘Durf jij te kiezen voor een toekomst zonder gedoe?’ zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een spectaculaire klimwand, een dj met eigentijdse muziek, videogames etc.

- advertentie -

Auktje Kuiper (coördinator veiligheid & zorg): “Je hebt normaal gesproken de Week van de Veiligheid en deze wordt volgende week landelijk georganiseerd, maar wij lopen hier eigenlijk op vooruit, dit heeft ook te maken met dat wij dit mobiel media lab hier heel graag wilden hebben en deze was alleen maar op deze dag beschikbaar. Daarom hebben wij samen met ondernemers uit de City Club deze dag op poten gezet”.

Kickboksen
“Wij hebben veel leuke activiteiten deze dag, zoals in de middag kickboksdemonstraties en met de klimwand leuke dingen die jongeren bezighouden. Maar het allerbelangrijkst is dat jongeren zich niet laten meenemen binnen organisaties en hierdoor in de criminaliteit belanden. En wij hopen met dit soort dagen c.q. evenementen dat jongeren meer bewust worden van de gevaren dat wanneer zij eenmaal in de criminaliteit zijn beland, ze er heel moeilijk weer uit kunnen komen”, zegt Auktje.

(Lees verder onder de foto)

In het Mobiele Media Lab kunnen jongeren ook deelnemen aan een videospel, ook gebaseerd op dat als je je eigen juiste weg volgt er een betere toekomst voor je is weggelegd.
Burgemeester Cora-Yfke Sikkema: “Wij hebben vandaag De Dag van de Veiligheid en gelukkig is er heel veel veiligheid in Oldambt, maar wij kennen ook onveiligheid”.

- advertentie -

Samenwerken
“Wat wij weten is dat wanneer je criminaliteit wilt aanpakken dan moet je dat echt samendoen. Vandaag hebben wij met heel veel partners samen op een positieve manier aandacht gevraagd voor criminaliteit met de politie, met jongerenwerkers, met de gemeente, scholen en ook heel belangrijk de ondernemers”, aldus de burgemeester.

- advertentie - 

“Wij hebben elkaar nodig om de criminaliteit aan te pakken. De criminaliteit onder jongeren is nog steeds heftig, maar wij komen steeds verder aan de voorkant om te voorkomen dat jongeren afglijden in het criminele circuit en wij zien gelukkig positieve resultaten, maar ik zie ook nog steeds dat jongeren hier wel in afglijden”.

In gesprek gaan
“Ik zou ook iedereen willen oproepen van voorkom om hier deel van uit te maken, maar als je er één keer in zit, durf met iemand hierover in gesprek te gaan, om te proberen hier weer uit te komen. Je hoeft je hier niet voor te schamen, het is niet goed wat je hebt gedaan, maar ik ben trots op die jongeren die dit wel doen”, zegt burgemeester Cora-Yfke Sikkema.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button