Op stap

Pompoenen Plukken en Herfstplezier in Oostwold: 12 & 13 oktober 2024

- advertentie -

Oostwold – Trek je laarzen aan en kom je eigen pompoenen plukken in de Oldambtster klei. Wie wil dat nou niet beleven? Plezier voor jong en oud! Na het succes van eerdere jaren zijn ook dit jaar weer de pompoen plukdagen op 12 & 13 oktober 2024, op beide dagen van 10.30 tot 16.00 uuur.

- advertentie -

Kom lekker struinen over een hectare land vol met pompoenen en kalebassen en hierbij de mooiste pompoen/ kalebas uitzoeken.

Dit jaar zijn er ook nieuwe soorten pompoenen en kalebassen voor u geteeld, waaronder de prachtige fleskalebas. Bij binnenkomst van het plukveld treft u een houten constructie waar de fleskalebassen hangend groeien.

Markt met 45 standhouders
Naast het plukveld, wordt er een gezellige markt georganiseerd. Op de markt staan meer dan 45 standhouders te pronken met hun koopwaar. Zij verkopen onder andere verschillende, verse streekproducten, handwerk, woonaccessoires, koffie/thee, beautyproducten, en heerlijke lekkernijen. Op beide dagen verzorgt muzikant Garry van den Berg voor de muzikale gezelligheid zowel op het plukveld als op de markt.

Terwijl u rustig over de markt wandelt, kunnen de kinderen tegen een kleine vergoeding lekker knutselen. Er worden verschillende kinderactiviteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld je eigen geplukte pompoen pimpen of uithollen, een herfst of dieren schilderij maken en tevens is er een springkussen aanwezig.

U kunt de plukdagen bezoeken zowel met de auto, fiets als wandelend. U kunt uw auto en fiets gratis parkeren op de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen.

- advertentie -

Plukveld
Bij aankomst op het plukveld krijgt u een korte uitleg over hoe het beste een pompoen te plukken. Het is verstandig om zelf een snoeischaar mee te nemen. Dit jaar zullen wij met een zaterdag en zondag veld gaan werken. Zodat er voor iedereen een gelegenheid is om pompoen uit te zoeken. Helaas heeft het weer ons dit jaar een beetje in de steek gelaten, daarom zullen wij met een maximumaantal pompoenen per bezoeker gaan werken.

- advertentie - 

Zowel het pompoenveld en de markt zijn gratis toegankelijk en kunnen ook apart van elkaar bezocht worden. U kunt alle informatie nalezen op onze website www.pompoenplukdagengroningen.nl

Locatie: U kunt ons vinden aan de Huningaweg 19 te Oostwold (Oldambt).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button