Gemeente

Minister Mona Keijzer laat zich met een bezoek informeren over de ontwikkelingen van Oldambt

- advertentie -

Winschoten – Om zich te laten informeren wat zich in Winschoten en in Oldambt op het gebied van woningbouw, infrastructuur en in de centrumregio gebeurt, heeft minister Mona Keijzer (Minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) een bezoek gebracht aan de molenstad.

- advertentie -

Zij werd in het Stadhuis geïnformeerd, middels foto’s en een video, door burgemeester Cora-Yfke Sikkema en de wethouders Wünker en Engelkens. Met name de aanpak van het centrumgebied speelde hierbij een belangrijke rol. De bouw van het nieuwe stadhuis, de woningbouw in combinatie met nieuwe winkelpanden. De afbraak van het St. Lucas ziekenhuis dat op het punt staat van beginnen, met de geplande woningbouw en de nieuwe winkels, dat als een eyecatcher moet fungeren.

(Lees verder onder de foto)

Foto: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Noorderpoortcollege
Daarna werd een wandeling gedaan door de Langestraat, waarin de minister bijgepraat werd door de burgemeester. Nog even stil gestaan bij een in een winkelpand gevestigde presentatie van een project van de Hanzehogeschool Groningen samen met het Noorderpoort college, waar studenten ontwikkelplannen bestuderen bedoelt voor ondernemers, instellingen en inwoners.

Verder gelopen richting het ziekenhuis, waar mevrouw Keijzer uit handen van wethouder Gert Engelkens een rapport kreeg over de toekomstplannen van het ziekenhuis terrein. Tenslotte is nog een woning aan de Van Speykstraat bezocht, die onlangs is aangekocht door Acantus, om na een ingrijpende verbouwing, weer de verhuurmarkt op kan.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button