Cultuur

Tellerlicker festival in een nieuwe opzet

- advertentie -

Winschoten – Het Tellerlicker festival had misschien een wat oubollig karakter, maar de nieuwe programmeur Sander Koning gaat er op zaterdag 5 oktober in een nieuwe opzet wat leuks met een rauw randje van te maken.

- advertentie -

Stichting Kladmuur verzorgt op Tellerlicker een aantal street art history talks: Sebastiaan Vos van de Groninger Archieven zal bijvoorbeeld het verhaal van de activistische archivaris vertellen. En Betsie Beishuizen, o.a. van Urban Sodom en het Bevrijdingsfestival Oldambt zal haar persoonlijke zoektocht in het Winschoter graffiti verleden delen.

Peter Beishuizen (Urban Sodom) zal een verhaal vertellen met een emancipatoir karakter; How graffiti changed our lives, heet het. Hugo Engwerda van stichting Kladmuur tenslotte, gaat verschillende voorbeelden van Groninger graffiti geschiedenis laten zien; van punk, voetbal en hiphop tot en met de lesbiese beweging in de jaren ’70.

Workshop
’s Middags is er ook een gratis graffiti workshop. Zie het als een stamtafel met tekenmateriaal waarin eenieder lekker informeel aanschuift en onder begeleiding van expert Timo Meester aan de slag gaat mat het maken van een graffiti tekening en/of -stencil.

Er is overigens nog ruimte om aan de workshop mee te doen! Mensen moeten zich hier dan even even aanmelden: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScWXUgHd8u5pivtDZuobANdgpH-Sfb6JDy9s3ViYmFBH0adWA/viewform

Meer info op de website van de Klinker:
https://www.indeklinker.nl/theater/4638//tellerlickerfestival

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button