Algemeen

Grote stroomstoring in provincie: 22.000 adressen zonder stroom

- advertentie -

Groningen – Bijna 22.000 adressen in een groot deel van de provincie zitten momenteel zonder stroom. Onder andere in de regio van Appingedam en Delfzijl hebben woningen en bedrijven geen elektriciteit. Dat meldt RTV Noord.

- advertentie -

Volgens de website van Enexis raakt de stroomstoring ook Borgsweer, Farmsum, Eenum, Garrelsweer, Froombosch, Hellum, Holwierde, Leermens, Loppersum, Meedhuizen, Nieuw Scheemda, Nieuwolda, Noordbroek, Oosterwijtwerd, Oude Pekela, Overschild, Schildwolde, Siddeburen, Slochteren, Stedum, Steendam, Termunten, Termunterzijl, Tjuchem, Westerlee, Wirdum, Woldendorp en Zeerijp.

In totaal zijn 1606 postcodes getroffen.

Hoofdspanningsstation
De storing is ontstaan tijdens werkzaamheden aan het hoogspanningsstation Weiwerd, meldt een woordvoerder van netbeheerder TenneT aan RTV Noord. De oorzaak is nog onbekend. Volgens het bedrijf zijn monteurs nog onderweg en valt er nog niet te zeggen hoelang de storing zal duren.

Minder water uit de kraan
Luisteraars melden aan Radio Noord dat ook bruggen open staan door de storing, dat er geen mobiel bereik is, en ook meldt een luisteraar dat ie geen water heeft.

Dat bevestigt het Waterbedrijf Groningen. In dezelfde regio waar de stroomstoring is, stroomt er bij sommige huishoudens mogelijk ook weinig of geen water uit de kraan. ‘Er is een verlaagde druk op het leidingnet en we zijn bezig om dat te herstellen’, zegt een woordvoerster.

Om de getroffen huishoudens tijdelijk uit de brand te helpen, maakt het waterbedrijf gebruik van een ander waterleidingnetwerk, zodat de waterdruk tijdelijk kan worden hersteld. ‘We verwachten dat de waterdruk overal weer helemaal hersteld is, als de stroomstoring ook weer is opgelost. Hopelijk is dat aan het begin van de middag.’

- advertentie - 

Grote vertraging treinverkeer
Ook het treinverkeer heeft er last van. Zo zijn de treinen tussen Sauwerd en Delfzijl uitgevallen, wat een vertraging oplevert van meer dan een uur.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button