Op stap

Open Hangar Day op vliegveld Oostwold

- advertentie -


Oostwold –
 Een kijkje nemen in hangars van vliegveld Oostwold en een leuke activiteit voor de jongste bezoekers, 28 september maakten veel bezoekers hier gebruik van tijdens de Open Hangar Day.

- advertentie -

Bezoekers zagen in de onderhoudshangar een houten vleugel die in Oostwold ligt voor restauratie. “Wij zijn in Europa een van de weinige bedrijven die dit kan uitvoeren,” legt Tom Karst van der Meulen uit. “Door onze expertise voor restauraties en uiteraard de jaarlijkse keuringen, komen hier vliegtuigen uit heel Nederland en Europa. Bij ons werken inmiddels drie fulltime medewerkers.”

APK voor vliegtuigen
Een administratie systeem voor onderhoud aan vliegtuigen wordt ook vanuit Oostwold aangestuurd en bijgehouden. “Elk jaar moet een vliegtuig onderhouden worden. Dat kan bij ons, maar ook onderhoud bij andere bedrijven in heel Europa wordt vastgelegd. We zijn een soort accountantskantoor voor vliegtuigonderhoud zeg maar.”

Asfalt banen upgrade
Met het realiseren van de geasfalteerde landingsbaan is het duidelijk dat dit een goede investering is geweest. Nu is het vliegveld het hele jaar goed bereikbaar, waardoor er een toename is van onderhoudscontracten. Ook wordt het vliegveld steeds vaker als uitwijkbasis gebruikt zoals recent in mei toen vier Britse militaire helikopters door slecht weer niet konden landen op Eelde en naar Oostwold kwamen.

Rondvluchten
Uiteraard wordt er ook veel gevlogen vanaf Oostwold Airport. Er kunnen mooie rondvluchten worden geboekt in een Cessna maar ook in een bijzondere warbird. Tevens worden er regelmatig zo genoemde serving vluchten uitgevoerd, bijvoorbeeld om zeehonden of vogels te tellen en wordt er gevlogen voor bedrijven waarbij luchtfoto’s worden gevraagd en een fotograaf mee vliegt.

Zelf vliegen
Wie een vliegbrevet heeft, kan in Oostwold een vliegtuig huren. Is dat brevet er nog niet, dan is deze te behalen met vlieglessen. Het gezellig ingerichte café is na de lessen of vlucht de juiste plek om even na te praten. Oostwold Airport bruist van de activiteiten en met een dag als de Open Hangar Day, kan iedereen uit de buurt een kijkje nemen bij dit bijzondere bedrijf. Op de website www.oostwold-airport.nl is allerlei informatie te vinden.

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button