Op stap

Maarten van der Weijden spreekt over ‘Over leven’ op 21 september

- advertentie -

Blauwestad – Op 21 september 2024 organiseert TrOost Groningen in de Wilgenborg in Blauwestad het evenement ‘Over leven’. Hoe ga je verder na een verdrietige periode in je leven en hoe kun je de draad weer oppakken? Door lezingen en informatiekraampjes willen wij laten zien hoe je om kunt gaan met grote veranderingen in je leven.

- advertentie -

Maarten van der Weijden geeft om half twee een presentatie over hoe hij met zijn grenzeloze mentale kracht kon bereiken wat hij heeft bereikt, zowel in zijn sport als in zijn leven daarna. Velen kennen hem als die grote, kale zwemmer met een bijzonder levensverhaal. De man die het geluk had te genezen van kanker en daarna de Olympische Spelen won.

Om kwart voor drie speelt Brenda Venema de speciaal voor het evenement geschreven eenakter ‘Kracht’, een luchtig verhaal over: verlies, angst en de moed om je zelf terug te vinden. Dit allemaal met een vleugje humor en levensvreugde.

Tanja Schrage spreekt om half vier over ‘Verlies bij dementie en niet-aangeboren hersenletsel’. Zij deelt haar ervaringen als arts in de ouderenzorg en werk bij het Expertisecentrum Euthanasie. Bovendien vertelt ze vanuit het perspectief van de mensen die het zelf meemaken, hun omgeving en de zorgprofessionals waarmee zij samenwerkt.

Kinderen
Voor de kinderen vanaf twee jaar is er een voorstelling van Mizzemos. Maaike van der Haar vertelt een muzikaal verhaal waarin verschillende emoties aan bod komen. Dit alles wordt afgewisseld met liedjes en muzikale activiteiten.

Met informatieve stands over voeding, schrijven, coaching, yoga en meer. Het geheel wordt muzikaal omlijst door Ylvalie, Berny Jansema en Kor Kuiper. Het evenement vindt van 13.00 tot 17.00 uur plaats in de Wilgenborg, Elfenbank 11 in Blauwestad. De toegang is gratis.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button