Op stap

Gezelligheid op Wereld Alzheimer Dag in Winschoten!

- advertentie -

Winschoten – Dementie treft door de vergrijzing steeds meer mensen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt deze slopende hersenziekte. In Nederland hebben momenteel 300.000 mensen de ziekte en dat aantal zal in de toekomst flink stijgen naar meer dan een half miljoen in 2040.

- advertentie -

Om wereldwijd de aandacht voor de ziekte Alzheimer en dementie te bevorderen is door de koepel organisatie van landelijke alzheimer-organisaties, Alzheimer Disease International (ADI), in 1994, een jaarlijkse themadag uitgeroepen: elk jaar op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag.

Het doel van Wereld Alzheimer Dag is bewustwording van de ziekte dementie en de impact ervan op het leven van mensen met dementie en hun omgeving.

Zaterdag 21 september 2024 is hét moment om extra aandacht te besteden aan dementie en de, vergaande, gevolgen voor betrokkenen. Het thema van dit jaar ‘Samen in Beweging’ benadrukt het belang van een actieve leefstijl. Want beweging geeft plezier, minder stress en is gezond voor het brein. Daarom zetten de vrijwilligers van Alzheimer Nederland zich in om leuke en toegankelijke activiteiten te organiseren waarbij je in beweging komt.

Ook in onze gemeente wordt een activiteit georganiseerd:
op zaterdag 21 september wordt een gezellige activiteit georganiseerd van 13.00 tot 15.00 uur op het Israelplein in Winschoten. Er is muziek van Cessybon en er zal een (mee) dans/beweeg activiteit georganiseerd worden. Tevens zijn er een aantal professionals die antwoord kunnen geven op heel veel vragen.

Kom gerust langs en stel uw vragen; de koffie (met wat lekkers) staat klaar, voor ’t Rond!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button