Algemeen

Praat mee over de fysieke toegankelijkheid in Oldambt

- advertentie -

Oldambt/Winschoten – Met als thema de Fysieke toegankelijkheid houdt de gemeente Oldambt over hoe toegankelijk Oldambt eigenlijk is. Deze bijeenkomst vindt plaats op 25 september in het gebouw aan De Garst 1 te Winschoten en begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:00 uur.

- advertentie -

In 2024/2025 wordt in gesprek gegaan met ervaringsdeskundigen, ondernemers, inwoners, medewerkers gemeente, de raad en maatschappelijke partijen. Ook wordt er een Lokale Inclusie Agenda (LIA) opgesteld. In de LIA wordt er gekeken welke verbeteringen er zijn en uitgewerkt kunnen worden, op het gebied van toegankelijkheid en inclusie.

Verbeteringen
Voorbeelden hiervan zijn het verbeteren van voetpaden, speeltuinen of het beter bereikbaar maken van winkels in onze gemeente. Ook financiële armoede en sociale armoede zullen aan bod komen. Het doel hiervan is om een toegankelijke gemeente te realiseren waarin iedereen ‘Onbeperkt kan meedoen’.

Wanneer het gaat over ‘inclusie’ bedoelen we een brede groep mensen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen met een lichamelijke, auditieve, visuele of mentale beperking. Maar ook om mensen die om verschillende redenen niet volledig mee kunnen doen in de samenleving. Bijvoorbeeld door hun leeftijd, etnische herkomst, seksuele oriëntatie of genderidentiteit.

Meedenken
Wilt u hierover meedenken tijdens een bijeenkomst? Dan wordt er gezorgd voor een kop koffie/thee met iets lekkers er bij. Klik onderaan bij bijeenkomsten op de aanmeldlink.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=PM20yi-Vu0aad5Y2cRPPLkEpP7oLcB5OiTBE6QkuVS5UQzQ0Qlg1VU9SUFgwVERDUFFXODBGQTNMOS4u

- advertentie -

Aanmelden kan tot 18 september.

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button