Algemeen

Wethouder Nieboer heeft Open Monumentendag geopend in de Stationshal

- advertentie -

Oldambt – Met achttien monumenten / gebouwen in de gemeente Oldambt die opengesteld zijn dit weekend op 14 en 15 september kan men duiken in de geschiedenis van dit erfgoed. Dit tijdens Open Monumenten Dag dat als thema heeft ‘Onderweg’, met Routes, Netwerken en Verbindingen als subtitel. Wethouder Jurrie Nieboer heeft dit geschiedkundig evenement in de hal van het NS Station in Winschoten geopend.

- advertentie -

In de hal van het NS station is ook een kleine expositie ingericht en deze gaat over reizen van de middeleeuwen tot het heden. Wethouder Jurrie Nieboer: “In dit prachtige gebouw waar je onder andere in een vitrine prachtige oude treinkaartjes vindt. Maar niet alleen hier, je kunt op heel veel plekken terecht. Kerken, musea, boerderijen, molens, een oude synagoge in Bad Nieuweschans.”

Aankoop Synagoge
“Wel leuk om even te vertellen dat de gemeente voor dit gebouw heel veel aandacht heeft voor dit Schansker gebouw. Wij hebben nog niet zo lang geleden in het college besloten om deze synagoge aan te kopen. Wij weten nog niet precies wat wij er mee gaan doen, maar als eerste moet het opgeknapt worden en daar gaan wij voor zorgen”.

Voor verbindingen moet je in het Stoomgemaal zijn. Radiozendamateurs zullen tijdens deze dagen demonstreren hoe dit in zijn werk gaat. Zij zullen contact leggen via hun radiozenders met andere zendamateurs over de hele wereld. Je kunt hen aan het werk zien op het station Winschoten in het stoomgemaal. Bezoekers aan dit gemaal mogen zelf ook verbinding leggen met elkaar en met andere monumentbezoekers in de naburige gemeente Veendam.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button