Sport

Sportief de winter in, doe je mee?

- advertentie -

Winschoten – De zomer is over, het wordt weer sneller donker. Je bent op vakantie naar zee, strand of bergen geweest. En nu ga je weer naar school of werk. En moet je de hele dag zitten of staan; dingen doen of luisteren.

- advertentie -

Eigenlijk vind je zelf dat je ook weer moet gaan sporten. Je zomerbuikje eraf sporten of gewoon even je hoofd leeg maken. De sportschool is misschien wel handig in te delen in je dag maar je mist toch de gezelligheid van een teamsport. Vrienden die je toch meesleuren als je weer eens geen zin hebt.

Het seizoen bij Hockeyclub Winschoten (HCW) is weer begonnen. Door de week lekker trainen en je conditie opbouwen. En in het weekend een wedstrijd spelen met na afloop een gezellig nazit. In de winter wordt er door veel teams competitie gespeeld in de zaal. HCW heeft voor iedere leeftijd wel een team. Bekijk de trainingstijden op https://www.hcwinschoten.nl/trainingsschema.

Jeugd
Voor de lagere school zijn er teams onder 8 en onder 12. De regels zijn soepeler en het veld is kleiner. Gewoon lekker achter de bal aan en samenspelen. Tijdens de rust is er vaak fruit en na afloop een grote kan ranja om met elkaar te delen.

Op de middelbare is het al wat moeilijker met keten en huiswerk. Maar dat kun je wel aan. Net als hockey. Echte regels, groot veld, snoeihard scoren. En soms ga je bij die supergoal op je muil. Flinke schaafplek, niemand zeurt; “herinnering maken” noemen we dat. “Bragging rights” voor op feestjes. Er zijn teams voor onder 14 en onder 18.

Volwassenen
Wanneer je ouder dan 18 bent, wordt het echt serieus. Denk aan Dames of Jong Dames. Allemaal studeren of werken, 2x per week trainen en zondags een wedstrijd. Na afloop even wat drinken en zo nu en dan een hockeyfeestje. De meesten hebben al flink wat ervaring, maar beginners kunnen zo instappen. Hockey is niet moeilijk en als team doe je het samen.

- advertentie -

Ben je ouder dan 35 dan zijn de Veteranen iets voor je. Op woensdag trainen en zondagochtend een wedstrijd. Op het veld gaat het ergens om. Onze mannen eindigen altijd wel bovenin de competitie. Maar na de wedstrijd is er altijd tijd voor een gezellig hapje en drankje met de tegenstander. Ben je ouder dan 18 en wil je nou geen competitiewedstrijden spelen dan kun je terecht bij de Trimmers. Dan train je op woensdagavond en een paar keer per jaar wordt er een toernooitje georganiseerd met omliggende hockeyclubs.

- advertentie - 

Meedoen
Lijkt een van deze teams je leuk en heb je zin om sportief de winter in te gaan? Kom dan eens vrijblijvend langs. Je kunt 3 keer gratis meetrainen.

Kijk voor meer informatie op https://www.hcwinschoten.nl of bezoek HCW op Facebook, Instagram of TikTok.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button