SportVideo

Fotoserie: Deelnemers zetten beste beentje voor tijdens LutjeRUN (video)

- advertentie -

Winschoten – Vrijdagavond was het weer tijd voor de traditionele opener van het RUN-weekend, de Lutje RUN. Een dag voordat de getrainde lopers in actie komen op de 10, 50 of 100 km, was het de beurt aan de jonge generatie hardlopers om hun beste beentje voor te zetten.

- advertentie -

De Lutje RUN, dit keer voor de tweede keer georganiseerd op de atletiekbaan van Aquilo aan de Bovenburen, werd onder veel koelere omstandigheden gelopen dan vorig jaar. Waar de temperatuur een jaar geleden bijna de 30 graden aantikte, lag het kwik vrijdagavond ruim de helft lager. Maar dat mocht de pret niet drukken, want de deelnemers zorgden er met hun fanatisme voor dat ze het vanzelf warm kregen.

Na een gezamenlijke warming-up werd er door de kinderen vol enthousiasme gerend op drie verschillende afstanden. Een recreatieloop van 400 m voor de jongste deelnemers, een wedstrijdloop van 1 km voor kinderen van 7 t/m 12 jaar en de oudste deelnemers aan de Lutje RUN, kinderen van 13 t/m 15 jaar, renden 2 km. Voor alle deelnemers was er na afloop een medaille en de winnaars van de afstanden in de verschillende leeftijdscategorieën kregen ook nog een mooie beker uitgereikt.

Foto’s: Paul Mellens & Micha Ploeger
Video: Lonneke Togtema & Bas Mellens

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button