Algemeen

Oogcafé Winschoten gooit de deuren open

- advertentie -
Winschoten – Op vrijdag 20 september houdt het Oogcafé Winschoten open deur. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend langskomen en de sfeer proeven.
Wanneer je een oogaandoening krijgt, komt er heel wat op je af. Je hebt het idee dat je onverwacht in een nieuwe levensfase bent beland en alles zelf moet ontdekken. Dan kan het Oogcafé met mensen die hetzelfde ervaren hebben, een uitkomst bieden. Maar vaak zien mensen dit als een grote stap.
Confronterend
Ineke is nu een vaste bezoekster van het Oogcafé. Enkele jaren geleden kreeg ze van de oogarts te horen dat ze een oogaandoening had. ‘Dat was een klap in mijn gezicht.’ Na een periode van verwerking zocht Ineke meer informatie en zo kwam ze bij het Oogcafé terecht. ‘Toen ik daar voor de eerste keer kwam, was dat heel confronterend voor mij.’ Maar al snel voelde het voor Ineke heel goed. ‘Het contact met elkaar is warm, begripvol en vooral ‘normaal. En dankzij het Oogcafé heb ik gaandeweg veel informatie gekregen.’
Blij na de horde
Geert de Breucker is medecoördinator van het Oogcafé Winschoten. Hij is zelf ook visueel beperkt. Inekes verhaal komt hem bekend voor. ‘Vaak moeten bezoekers een drempel overwinnen, maar zijn ze blij, als ze eenmaal die horde hebben genomen’, weet hij. Geert hoopt dan ook dat de opendeurbijeenkomst twijfelaars over de streep kan trekken. ‘En als dat prettiger voor je is, neem dan gerust je partner, familie of een vriend mee,’ voegt hij eraan toe.
Praktische informatie
Het Oogcafé Winschoten wordt op vrijdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in Zaal Irene, Venne 152, 9671 EX Winschoten. Deelname is voor nieuwe bezoekers gratis. Het Oogcafé Winschoten wordt georganiseerd door vrijwilligers van de Oogvereniging en is in principe tweemaandelijks.
Meer informatie via e-mail groningen@oogvereniging.nl of tel. 06-15 27 22 69.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button