Economie

Stabij Techniek uit Scheemda, voor een koelinstallatie tot het vervangen van een buitenkraan

- advertentie -

Scheemda – Hij wist van jongs af aan wat hij wilde worden, net zoals zijn vader en opa, installatiemonteur. De nu 33-jarige Max Stabij uit Scheemda heeft nooit iets anders gewild en heeft na flink wat jaren werkzaam te zijn geweest bij de grotere bedrijven als Drenth Installatietechniek en BAM, waar hij veel ervaring op heeft gedaan, de stap gemaakt om vanaf begin 2022 voor zichzelf te beginnen: Stabij Techniek.

- advertentie -

Een bedrijf waar hij met passie, vakmanschap en veel enthousiasme elke dag aan de slag gaat. “Ja, het zit bij ons echt in de genen, de passie voor deze bedrijfstak. Als jong jongetje wist ik het al, de installatietechniek in’’.

“Ik word hier blij van”“Het gaat bij mij niet alleen om de grotere klussen, maar ook juist om de kleinere klussen, zoals bijvoorbeeld wanneer mensen alleen een buitenkraan willen hebben. Daar word ik blij van, wanneer ik zie dat mensen tevreden zijn, als alles klaar en schoon is en ik weer weg ga”, aldus Max Stabij.

Max heeft zijn loopbaan erg zorgvuldig opgebouwd en heeft ook veel extra opleidingen gevolgd om certificaten te behalen die hij nodig heeft om bepaalde werkzaamheden uit te kunnen voeren. Want bedrijven moeten zich aan steeds meer wet- en regelgeving houden.

Certificering heel belangrijk
Zo is het voor bedrijven die werken met F-gassen (koel- en klimaatinstallaties) verplicht om als bedrijf BRL100- gecertificeerd te zijn. Bovendien moeten de monteurs/technici die dit werk uitvoeren BRL200 gecertificeerd zijn. Dit soort certificaten heeft Max allemaal op zak. Hij vindt het belangrijk dat wanneer hij bij bedrijven, maar ook als hij bij particulieren aan de slag gaat, dat alles volgens de gestelde regels en normen verloopt.

“Airco’s worden steeds populairder omdat het steeds warmer wordt in de zomer. Airco’s kunnen goedkoop koelen in de zomer maar ook verwarmen in de winter. Wat weer de energierekening laat dalen. Belangrijk is het dus wel dat de installatie van deze koelsystemen vakkundig gebeurt, door een gecertificeerd bedrijf. Zodat de risico’s voor het milieu zo laag mogelijk worden gehouden en de klant de garantie heeft dat het product optimaal werkt’’

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto’s & tekst: Frans Stegeman/ OldambtNu.nl

Van gas- en wateraansluiting t/m warmtepompen
Ook op het gebied van gas en water aansluitingen waarbij het kan gaan om een nieuwe woning, badkamer en/of keukeninstallatie, maar ook voor een uitbreiding binnen een bestaande woning, met eventueel bijvoorbeeld een waterontharder, heeft Stabij Techniek alle oplossingen.

Ook plaatst hij warmtepompen. Max Stabij: “Warmtepompen worden steeds populairder vanwege het klimaat en de oplopende gasrekening. Ik leg in een voorgesprek uit wat de mogelijkheden zijn. Zo kan men kiezen uit verschillende type warmtepompen. Per huis en situatie is dit namelijk verschillend. Hiervoor is maatwerk nodig. Stabij Techniek staat voor een persoonlijke benadering en denkt graag met klanten mee”.

Max werkt ook veel samen met verschillende collega bedrijven, om grotere klussen te klaren.

Contact
Wanneer u vragen heeft om wat voor installatie of aanpassing dan ook, kunt u contact opnemen met Max Stabij, directeur van zijn eenmanszaak, Stabij Techniek: contact@stabijtechniek.com of tel. 06-384 45 79 of bekijk de site www.stabijtechniek.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button