Op stap

Fotoserie: Feestweek Westerlee eindigt met emotioneel afscheid van band ALLOWAY

- advertentie -

Westerlee – Afgelopen week stond Westerlee in het teken van de jaarlijkse Feestweek, met een gevarieerd programma vol activiteiten voor jong en oud. De festiviteiten bereikten afgelopen zaterdagavond hun hoogtepunt tijdens de feestelijke afsluiting in de feesttent, waar vele bezoekers genoten van de laatste klanken van de band ALLOWAY. Het was echter niet zomaar een optreden; het was de allerlaatste show van de band, toepasselijk getiteld ‘The Last One’.

- advertentie -

Na 15 jaar van energieke optredens en muzikale hoogtepunten heeft de 6-koppige band besloten om te stoppen. Het nieuws kwam als een emotionele schok voor de fans, die in grote getale waren gekomen om het einde van een tijdperk mee te maken. “Vanwege verschillende omstandigheden lukt het ons als band niet langer om ons energieke vuurtje te laten branden. We hebben daarom in gezamenlijk overleg besloten dit jaar definitief te stoppen met de band Alloway,” verklaarde de band tijdens hun aankondiging.

Muzikale reis
De muzikale reis van Alloway begon in 2009 op de Muziekschool Oost-Groningen, waar de bandleden elkaar voor het eerst ontmoetten. Door de jaren heen groeide de muzikale groep uit tot een geliefde band in de regio, bekend om hun dynamische optredens en muzikale veelzijdigheid.

Tijdens de feestavond werden de mannen in het zonnetje gezet door hun manager, Manuël Haan, die hen bedankte voor de fantastische samenwerking. “We kijken allen terug op een fantastische en onvergetelijke periode waarin we als groep lief en leed met elkaar hebben gedeeld en meegemaakt,” aldus Haan, die ook zelf een belangrijk onderdeel van de band vormde als technicus. “Wij hadden gehoopt op een waardig afscheid maar dit oversteeg alle verwachtingen.”

(lees verder onder de foto)

Foto: Paul Mellens/ OldambtNu.nl

Muzikanten
Alloway bestond uit een diverse groep muzikanten, waaronder Rob Scholtens, Niels van Delden, Martin Boers, Sven van Delden, Stef Takens, Berend Visser, Jeroen Ploeger (stand-in drums), Tariq Pijning (saxofoon), Manuël Haan (manager/ techniek), en Dennis Carolus (DJ/techniek). Samen hebben zij vele harten weten te veroveren met hun muziek.

- advertentie -

Stichting Activiteiten Werkgroep Westerlee (SAWW), de organisatie achter de Feestweek, sprak eveneens hun waardering uit voor de band en was tevreden over het verloop van de Feestweek. Het was een editie om niet snel te vergeten, met een bijzonder afscheid dat zowel met een lach als een traan werd beleefd.

- advertentie - 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button