Incidenten

Brandweerman Jan Börchers ‘redt’ eigen vrouw uit kerktoren

- advertentie -

Finsterwolde – Dinsdagavond werd de blusploeg van Finsterwolde opgeroepen voor een dienstverlening aan de C.G. Wiegersweg. Zoals gebruikelijk spoedden de brandweerlieden zich van huis naar de kazerne om zich om te kleden en met de tankautospuit naar de locatie te rijden. Maar deze melding bleek een onverwachte wending te hebben.

- advertentie -

Bij aankomst bleek dat een toeriste zich in de kerktoren bevond en vanwege hoogtevrees niet meer naar beneden durfde. Brandweerman Jan Börchers werd samen met zijn broer ingezet om de vrouw te helpen. De situatie nam echter een onverwachte wending toen Jan eenmaal boven arriveerde.

Daar werd hij verwelkomd door een verrassende onthulling: de ‘noodmelding’ was in scène gezet door zijn collega’s, met de hulp van zijn vrouw, ter ere van zijn 20-jarig jubileum bij de brandweer.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Met een uitzicht over het dorp werd Jan in de kerktoren gefeliciteerd met zijn dienstjaren. Bij de terugreis naar de kazerne werd een groot spandoek aan de tankautospuit bevestigd met de tekst: “Jan al 20 jaar met de kwast in de hand, naar iedere brand!” Dit was een verwijzing naar zijn dubbele rol als vrijwillige brandweerman en als schilder met zijn eigen bedrijf, Börchers Schilder- en Restauratiewerken.

Na afloop werd er op de kazerne nog gezellig nagepraat over de geslaagde verrassing.

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button