Algemeen

Fotoserie: Middeleeuws Winschoten zeer druk bezocht

Middeleeuws Winschoten & Fantsy Festival gegroeid tot een volwaardig en groots evenement  

- advertentie -

Winschoten – De driedaagse van Middeleeuws Winschoten & Fantasy Festival zit er weer op. Zoals organisator Rob Zweep, samen met zijn hele familie, al in een voorgesprek heeft gezegd, dat deze editie nog groter zou worden dan alle voorgaande, is helemaal uitgekomen. Vrijdagmiddag begon de opening nog met een bui, maar voor de rest van dit grote evenement, was het alleen maar mooi weer. Dit heeft natuurlijk ook altijd invloed op het aantal bezoekers. Hoeveel dit er zijn geweest kon Rob nog niet zeggen, maar naar eigen inschatting waren er dit jaar meer dan voorgaande jaren.

- advertentie -

Irdorath
Vooral de van oorsprong Wit-Russische band Irdorath, die daar twee jaar gevangen heeft gezeten vanwege het spelen van protestliederen en na de vrijlating naar Polen zijn gevlucht en nu in Duitsland wonen, speelden zaterdagavond als één van de afsluitende acts werkelijk de sterren van de hemel. Het publiek zwaaiend met sterretjes en met een opening van een hymne, was dit werkelijk een van de hoogtepunten van dit Middeleeuws Festival.

Entertainen
Maar ook de Spaanse band Hijos der Tercer Acorde was één van de grote publiekstrekkers. Ach, er was geen band op te noemen die onder de maat was. Celtica Pipes Rock, een band  die een van de meest innovatieve en creatieve bands is in de Folk- en Celtic Rock scene. Ook Deloraine, een zeven leden tellende formatie met muziek vol energie en dansbare emotionele songs, wist het publiek goed te entertainen.

Naast al het muziekgeweld was de sfeer in het Stadspark eigenlijk wel het allerbelangrijkst. De vele standhouders, bijna 50% meer dan voorgaande edities, zorgden voor de ideale atmosfeer, om je terug te brengen naar voorgaande eeuwen, oftewel de Middeleeuwen. Ook kon men deelnemen aan workshops of gewoon kijken naar heel oude ambachten, van smederijen, weven op een authentieke en simpele manier, leerlooierijen en het maken van riemen en kledingstukken.

Trollen
Ook de Trollen Familie genoot veel belangstelling. Ze zongen op eigen wijze en in een heel eigen taal hun speciale liedjes, en toch kon iedereen meteen meezingen. De trollen gingen alle kanten op, bij elke hoek van de straat is een keuze gemaakt: rechtdoor, bocht om of terug?

Ook de roofvogels van Yuki Onna waren een grote publiekstrekker. Hij verzorgt bijna dagelijks demonstraties op een professionele en educatieve manier met soms een knipoog. Er wordt daarom ook niet van een show gesproken, want de vogels doen geen trucjes. Het welzijn van de vogels is hun hoogste prioriteit. Gedurende de demonstratie geven zij deskundige uitleg over de vogels, hun eigenschappen, habitat, voeding en nog meer interessante feiten.

- advertentie -

Fantasy
Wat Rob ook heeft gezegd in het voorgesprek dat het Fantasy Festival heel goed past in dit geheel, bleek ook dit jaar met deze editie weer. Van kleding tot en met bijzondere voertuigen, het was net zoals in een Harry Potter film. Het klopte in zijn totaliteit.

- advertentie - 

Het gaat te ver om alle artiesten en deelnemers te noemen, maar een ding is zeker. Volgend jaar een nieuwe editie!

Onze fotografen Ina Muntinga, Paul Mellens, Tedo Swarts en Frans Stegeman namen een kijkje bij dit 3-daagse evenement. 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button