Algemeen

OldambtNu.nl viert 10-jarig bestaan!

- advertentie -

Oldambt – We hebben iets te vieren! De Facebookpagina van OldambtNu.nl bestaat vandaag precies 10 jaar. Wat begon als een bescheiden initiatief, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een uitgebreid en betrouwbaar nieuwsplatform.

- advertentie -

Sinds de oprichting van onze website in maart 2014 hebben we maar liefst drie keer onze website vernieuwd en hebben we dagelijks tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Daarnaast mogen we rekenen op ongeveer 7.500 dagelijkse views in onze app voor iOS en Android.

Met een toegewijde groep van ongeveer 25 vrijwilligers, inclusief redacteuren, fotografen, columnisten en een videograaf en vele meer, staan wij dag en nacht klaar om verslag te doen van wat er speelt in Oldambt. Ons doel is helder: we willen de inwoners van Oldambt op elk moment van de dag voorzien van het laatste en geverifieerde (hoor-wederhoor) nieuws. Niet straks, niet later, maar nu.

Ons logo
De kaart met de contouren van het Oldambt vormt de basis van ons logo. Dit symboliseert het gebied waar OldambtNu.nl dagelijks actief is, op zoek naar nieuws, berichtjes en wetenswaardigheden. Maar onze berichtgeving gaat verder dan alleen maar nieuws. We zetten ons ook in, om bedrijven en het prachtige Oldambt te promoten en in de spotlight te zetten.

De streep in ons logo symboliseert de verbinding die OldambtNu.nl wil zijn tussen de inwoners en het dagelijkse nieuws. Bovendien weerspiegelt de licht gebogen streep de horizon en de weidse vergezichten waar de regio Oldambt om bekend staat.

Korte geschiedenis
OldambtNu begon in 2012 op Twitter, tegenwoordig X, waar we informatie deelden over evenementen en incidenten in onze regio. De behoefte aan bredere verslaggeving groeide en al snel volgde een website en veranderde de naam naar OldambtNu.nl. Hiermee boden we een breder scala aan nieuws voor onze lezers.

- advertentie -

Na slechts vijf maanden bereikten we 1.000 likes op Facebook. Dankzij onze snelle en accurate berichtgeving, ook buiten kantoortijden, vonden steeds meer mensen hun weg naar onze website. In 2015 plaatsten we onze eerste video, een mijlpaal in de verdere groei van ons platform.

- advertentie - 

Benieuwd naar ons verleden? Bekijk onze tijdlijn met enkele mijlpalen hier.

Toekomst
Ruim tien jaar na onze start zijn we trots op het platform dat we voor onze lezers hebben opgebouwd. Hoewel we tevreden zijn met wat we hebben bereikt, zien we altijd ruimte voor verbetering. Onlangs hebben we een enquête gehouden, waarop we meer dan 400 reacties hebben ontvangen. De waardevolle feedback die we hebben gekregen, gaan we in de komende periode zeker gebruiken om ons platform verder te verbeteren.

Tienjarig Jubileum
Dit bijzondere jubileum willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom zullen we het komende jaar regelmatig stilstaan bij deze mijlpaal. We plannen verschillende acties waarbij je mooie prijzen kunt winnen, dus houd onze website en sociale media goed in de gaten!

We willen onze lezers en onze adverteerders enorm bedanken voor het vertrouwen en de steun gedurende de afgelopen tien jaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button