Partnerbijdragen (advertentie)

Is motorkleding dragen verplicht?

- advertentie -

Voor veel mensen is het onduidelijk wat een motorrijder nou wel of niet verplicht moet dragen tijdens het rijden. Veel mensen denken dat motorkleding verplicht is om te dragen, maar is dat eigenlijk wel zo?

- advertentie -

Verplichting
Het enige beschermingsmiddel wat een motorrijder volgens de wet moet dragen is een valhelm. Gelukkig dragen bijna alle motorrijders een goede valhelm. Veel mensen denken dat een motorrijder verplicht speciale motorkleding moet dragen, dit is niet het geval. Het is echter wel aan te raden om speciale motorkleding te dragen. Een motor kan erg hard rijden, als je bijvoorbeeld van de motor afvalt dan kan motorkleding je leven redden. Vooral als je op asfalt valt is het belangrijk dat je goede beschermingsmiddelen draagt. Normale kleding zal niet voldoende zijn om verwondingen te voorkomen. In de zomertijden dragen helaas te weinig mensen beschermende kleding, het is natuurlijk erg warm als je in de zomertijden een dikke laag kleding draagt maar het is het veiligste.

Motorkleding
Wat wordt er verstaan onder motorkleding? Motorkleding is beschermende kleding die ervoor zorgt dat je lichaam in levensbedreigende situaties zo goed mogelijk beschermd is. Wanneer je op je motor stapt, heb je altijd je standaard motorkleding aan. Je helm, handschoenen, schoenen, motorjas en natuurlijk een motorbroek. Maar hieronder heb je vaak ook nog gewone kleren aan, veel mensen vinden het niet fijn om onder de jas geen kleding te dragen. Onder de beschermende kleding hoef je niet per se speciale kleding te dragen. Speciale onderkleding bestaat wel en is ook zeker aan te raden omdat dit het motorrijden alleen nog maar veiliger maakt. Veel mensen dragen bijvoorbeeld simpelweg gewoon een T-shirt. Motorkleding komt in allerlei verschillende soorten designs, kleuren en groottes. Er is bijvoorbeeld kleding die speciaal gemaakt is voor warm en koud weer, in de zomer is motorkleding erg warm. In de zomer is er vaak minder wind waardoor het alleen maar warmer aanvoelt op de motor, het is daarom belangrijk dat je niet te veel lagen aan hebt anders kan je onwel worden.

Overige protectie
Naast motorkleding zijn er extra beschermingsmiddelen die je kunt dragen om motorrijden veiliger te maken. Neem bijvoorbeeld een rugprotector, die je vaak aan je motorjas kunt bevestigen. Deze protectors zijn meestal gemaakt van kunststof, wat je genoeg bewegingsvrijheid geeft. Hoewel je ze bijna niet ziet, bieden ze sterke bescherming voor je rug bij een val. Bovendien houden ze warmte vast, wat helpt om blessures te voorkomen.

 

 

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button