blog

Zo voorkom je dat je matras wegglijdt

- advertentie -

Er zijn maar weinig dingen erger dan een goede nachtrust die verpest wordt door een matras dat wegglijdt en beweegt. Gelukkig zijn er manieren om te voorkomen dat het matras op het bed gaat schuiven en om deze op zijn plaats te houden, waardoor je de beste omstandigheden creëert voor een ononderbroken slaap. Lees er hier meer over!

- advertentie -

Wat maakt dat een matras wegglijdt?
Voordat je een oplossing kunt vinden voor het wegglijden van het matras, is het belangrijk om erachter te komen wat het probleem daadwerkelijk veroorzaakt. Er zijn verschillende zaken waarmee je rekening moet houden, zoals de maat van het topmatras in verhouding tot het matras. Als deze twee niet goed op elkaar passen, kan dit ervoor zorgen dat het matras gaat bewegen. Een te kleine topper kan langs de randen en hoeken van de matras glijden, terwijl een te grote topper over de zijkant van het matras kan gaan hangen. Ook de leeftijd van het matras kan een rol spelen. Bij een oud matras kan de vulling of stof verslijten. Omdat beide matrassen minder oppervlaktestructuur hebben, is er minder wrijving om de topper op zijn plaats te houden. Dit zal er onvermijdelijk voor zorgen dat hij minder stabiel ligt en gaat schuiven.

Beweging
Een matras zal eerder verschuiven als je zelf ’s nachts veel beweegt, vooral als het matras of de topper oud en versleten is. Als je de neiging hebt om de hele nacht te woelen en te draaien, kan dit een belangrijke reden zijn waarom het matras verschuift en glijdt. Andersom kan het veelvuldig wisselen van de slaaphouding gedurende de nacht een indicatie zijn dat het huidige matras je lichaam niet meer voldoende ondersteunt, wat nodig is voor een goede nachtrust.

Juiste pasvorm
Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de slaap te stabiliseren, en te voorkomen dat je matras wegglijdt. Als het topmatras en matras dezelfde maat hebben, zal de pasvorm tussen de twee beter zijn. Een strakke pasvorm biedt de beste voorwaarden voor een stabiele slaap, doordat het matras veel minder snel zal gaan schuiven. Gelukkig is het gemakkelijk om de juiste pasvorm te vinden, omdat zowel toppers als matrassen in vele maten verkrijgbaar zijn. Het kopen van een nieuwe topper is bovendien een goede keuze als je leeftijdsgebonden problemen ondervindt met je huidige topmatras. Je zult stabieler liggen, waardoor er minder snel verschuiving zal plaatsvinden.

Grip en wrijving
Plaats een deken, onderlegger of iets dergelijks onder je topper om meer wrijving en grip te creëren. Het creëren van meer wrijving is een goede oplossing om te voorkomen dat het matras gaat bewegen. Hiervoor zijn veel manieren. Zo kun je antislip matrasonderleggers gebruiken die speciaal zijn ontworpen om het matras te stabiliseren en op zijn plaats te houden.

 

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button