Op stap

Waterbei Straattheaterfestival 2024: Een tweedaags spektakel in Winschoten en Blauwestad

- advertentie -

Winschoten/ Blauwestad – Het Waterbei straattheaterfestival keert terug voor een onvergetelijke editie in 2024! Het festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus en biedt opnieuw een scala aan gratis straattheateracts.

- advertentie -

Vrijdag 30 augustus: Een Spectaculaire Start
Het festival begint op vrijdag 30 augustus om 21.30 uur met een indrukwekkende Parade. De gerenommeerde Franse theatergroep Compagnie Planète Vapeur start bij Cultuurhuis De Klinker en trekt in een opvallende tocht naar het Marktplein. Laat u betoveren door hun poëtische epos, geïnspireerd door mythologische figuren en sterrenparades. “Open je ogen! Kijk naar de lucht… en zie ze voorbijkomen!”

Na de parade kunt u genieten van een swingende muziekshow door de coverband Nughter, die tot in de late uurtjes voor vermaak zal zorgen.

Zaterdag 31 augustus: Een Dag Vol Verrassingen
Op zaterdag 31 augustus gaat het Waterbei-Festival verder in de binnenstad van Winschoten. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u op maar liefst 15 diverse locaties genieten van indrukwekkende en gevarieerde acts. Van acrobaten en muzikanten tot dansers en artiesten – er is voor ieder wat wils.

’s Avonds verplaatst het festival zich naar Blauwestad. Vanaf 19.00 uur kunt u op het Wilgenborgterrein genieten van gezellige muziek. Om 21.30 uur presenteert de Franse theatergroep Compagnie Remue Ménage de prachtige theatervoorstelling La Belle Illusion. Deze nieuwe creatie neemt ons mee naar een andere “Belle Époque”, waar dans en circus de boventoon voeren en schoonheid ons omringt.

De avond wordt om 22.20 uur afgesloten met een spetterend vuurwerk, gevolgd door muziek van Jessy Arjaans, Jan Joost en Jordy Weijer.

- advertentie -

Welkom op het Waterbei Straattheaterfestival
“Wij hopen u te mogen verwelkomen op het tweedaags Waterbei straattheaterfestival, waar u kunt genieten van een breed scala aan lokale, regionale en internationale artiesten. Mis deze unieke ervaring niet!” aldus de organisatie.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button