Algemeen

Uniek: Zeldzame zwarte ooievaars gespot bij Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Natuurfotograaf Hilvert Huizing heeft donderdag een bijzondere ontdekking gedaan bij het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Na een tip over een zwarte ooievaar haastte Huizing zich naar de locatie, waar hij niet één, maar liefst vier van deze zeldzame vogels aantrof.

- advertentie -

“Ze zijn vrij zeldzaam, vooral in deze aantallen. Ik heb nog nooit vier bij elkaar gezien,” vertelt een enthousiaste Huizing. “De laatste keer dat ik hier in Oost-Groningen een zwarte ooievaar zag, is toch wel meer dan 10 jaar geleden.”

Zwarte ooievaars zijn een zeldzame verschijning in Nederland, en het zien van vier exemplaren tegelijk is een unieke gebeurtenis. Deze vogels, die zich voornamelijk voeden met vissen en amfibieën, broeden meestal in bosrijke gebieden en vermijden de nabijheid van mensen.

Op de vraag of publiciteit de vogels zou kunnen verstoren, antwoordt Huizing geruststellend: “De vogels waren hier maar even om te rusten, ze zijn weer verder gevlogen.” De ontmoeting werd zorgvuldig vastgelegd door Huizing, die hoopt dat deze waarneming bijdraagt aan het bewustzijn en de bescherming van deze bijzondere vogels.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button