Weerbericht

Maandverwachting: grote kans op aanhoudend warm zomerweer in augustus

- advertentie -

Landelijk –  Augustus komt er weer aan en het ziet er naar uit dat het warme zomerweer, waar de julimaand mee geëindigd is, zich ook in de nieuwe maand zich voortzet. Daarbij neemt de wisselvalligheid in de eerste week wel iets toe, maar grote hoeveelheden neerslag lijken niet aan de orde. Voor de tweede helft van augustus tonen de weermodellen een vrij gebruikelijk verloop met een mix van zon, wolken en een enkele bui bij maxima van 19 tot 25 graden.

- advertentie -

Juli is geëindigd met droog en warm zomerweer, maar een groot gedeelte van de maand verliep juist ronduit wisselvallig en vrij koel. De maand verliep wederom zeer nat voor veel mensen is het dan ook genieten geblazen dat het eindelijk eens wat droger is in ons land. Alle details over de afgelopen julimaand lees je hier.

Toch neemt komende week de wisselvalligheid weer wat toe. Dat betekent zeker niet dat we het moeten doen met kletsnatte dagen, maar af en toe een bui behoort zeker tot de mogelijkheden. Soms kan dat ook een stevige bui zijn met onweer.

Vaak heerlijk vakantieweer komende weken
De temperatuur levert komende week iets in, maar het blijft vrij warm voor de tijd van het jaar. De maxima komen in de eerste week van augustus waarschijnlijk tussen 22 en 27 graden te liggen. Voor de tweede week van augustus gaan de weerkaarten op dit momenten voor een positieve temperatuurafwijking ten opzichte van de normaal. Normaal gesproken liggen de maxima tussen 20 en 25 graden, maar als de wind even uit het zuiden waait kan het zomaar weer eens tropisch warm worden met 30 graden. Vooral in het binnenland is dit het geval, in de kustgebieden zal dit minder snel gehaald worden. De zon krijgt in de eerste helft van augustus flink wat ruimte en dus is het vaak heerlijk vakantieweer in eigen land.

Tweede helft van augustus vrij normaal
In de tweede helft van augustus tonen de weermodellen geen signalen voor een droger of natter weerbeeld. Ook de temperatuur lijkt rond de normaal uit te komen en dat betekent dat het waarschijnlijk iets minder warm wordt dan in de in de eerste helft van de maand. Toch is het met 19 tot soms nog een zomerse 25 graden in het binnenland voor veel mensen nog heel aangenaam.

Een bui behoort zeker nog wel tot de mogelijkheden, maar over het algemeen zullen de droge en zonnige momenten ook in de tweede helft van de maand augustus overheersen. De kans dat komende augustusmaand droger zal verlopen dan gebruikelijk is dus vrij groot. Slechts twee keer eerder verliep een maand droger dan gebruikelijk dit jaar en ook die maanden was het verschil nihil vergeleken met het maandgemiddelde.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button