blog

Gezondheid en voeding: Noten als ideaal tussendoortje!

- advertentie -

De weg naar een gezond en gebalanceerd eetpatroon is niet altijd even makkelijk. Vaak hebben we nog altijd toch een zak chips achter de hand, of een chocoladereep in de koelkast. Om deze snacks voor eens en altijd te vervangen hebben wij de perfecte tip: noten als gezonde tussendoortje!

- advertentie -

Gezond genieten
Noten zitten boordevol eiwitten, gezonde vetten en vezels. Hierdoor geven noten een verzadigend gevoel, wat ook enorm kan helpen wanneer je wilt afvallen. Ze zijn dus niet alleen goed voor onze fysieke gezondheid en een goed dieet, maar ze smaken ook nog eens enorm lekker. Toch zit er een klein addertje onder het gras. Supermarkten verkopen enorm veel noten. Veel van deze noten zijn gebrand en/of gezouten. Door de hoeveelheid soorten en maten aan noten in het schap zien we door de bomen het bos niet meer. Dat kan erg misleidend zijn. Ga daarom eens langs bij de notenboer, of bestel je noten eens online. Op bijvoorbeeld noototheek.nl vind je een enorm scala aan de lekkerste verse noten. Geniet met een lekker schaaltje nootjes op de bank!

Een boost voor lichaam en geest
Het eten van noten veroorzaakt minder stress? Dat klopt! Noten zitten boordevol zoals magnesium, vitamine E en gezonde vetten die niet alleen enorm goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je hersenfunctie. Noten kunnen hierdoor helpen met het verminderen van stress en je concentratievermogen een boost geven. En niet alleen dat, zo verbeteren walnoten bijvoorbeeld ook je humeur. Noten zorgen namelijk voor de aanmaak van serotonine, ons gelukshormoon. Als iedereen elke dag een handje noten zou eten, zou de wereld er dus een stuk positiever uitzien!

Gezond haar, huid en nagels
Voor de vrouwen onder ons: noten gaan ervoor zorgen dat jouw huid en haar weer gaan stralen. Ze zorgen namelijk voor de elasticiteit van je huid waardoor je huid minder snel veroudert, een soort natuurlijke botox. De vitaminen en mineralen in noten zorgen ook voor een enorme boost aan je haar, huid en nagels. En daarnaast zullen de antioxidanten en omega 3 die veel noten bevatten, zorgen voor ontstekingsremmende werking en herstel! Elke noot heeft zo zijn eigen kracht en een (gemixt) handje noten per dag geeft dus enorm veel voordelen. Wij kunnen noten dus aan iedereen aanraden. Of je nu af wilt vallen, een gebalanceerd eetpatroon wilt of juist gewoon zin hebt in een lekkere snack. Nootjes zijn in elk geval perfect.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button