Economie

Tijd voor Tigoo Personeelsdiensten

- advertentie -

Finsterwolde – Al een jaar is Tigoo Personeelsdiensten actief in het Oldambt en daarbuiten. Tijd voor OldambtNu.nl om eens te gaan kijken bij deze jonge onderneming.

- advertentie -

In het ruime kantoor aan de Goldhoorn 10 in Finsterwolde, vertellen de twee eigenaren Tim (36) en Goos (29) enthousiast over hun bedrijf. “We hebben elkaar leren kennen bij een uitzendorganisatie en konden het goed met elkaar vinden,” vertelt Tim. “Ik had al vijf jaar buitendienst werk gedaan en Goos werkte meer vanuit kantoor. Beiden houden we van werken met en voor mensen.”

Op een gegeven moment ontstond het idee om zelf een bedrijf op te starten. Goos: “Je loopt soms tegen dingen aan waarbij je denkt, goh dat zou ik anders aanpakken als het mijn eigen bedrijf zou zijn. Tja, dan bespreek je wat met elkaar en besluit je de stap te gaan zetten. Het meer persoonlijk te werk gaan, dat wilden we als uitgangspunt bij Tigoo. En dan uiteraard de beste match voor de werkgever en de werkzoekende.”

De meer persoonlijke benadering klinkt natuurlijk heel fijn, maar hoe vertaalt zich dat dan bij Tigoo. “Wanneer een werkzoekende bij ons reageert op een vacature of een open sollicitatie stuurt, gaan we eerst telefonisch een kort gesprek aan en dan spreken we af, zodat we echt een duidelijk beeld krijgen van wat voor persoon we voor ons hebben, wat de werkwensen zijn en uiteraard wat de werkzoekende kan.”

Foto: hun kantoor zit gevestigd aan de Goldhoorn 10 in Finsterwolde

En met al deze informatie gaat Tigoo Personeelsdiensten aan de slag. Dit is op zoek naar een geschikte vacature, bedrijven benaderen en heel belangrijk, terugkoppeling naar de werkzoekende over de voortgang. “We hebben niet altijd direct een passende vacature, maar laten wel van ons horen, dat we serieus bezig zijn. Dit kan met een appje, een telefoontje, even laten weten dat we je niet vergeten zijn.”

Deze intensieve werkwijze en contact houden, gebeurt ook bij de bedrijven. Potentiële werkgevers worden actief benaderd en ook hier geldt, een duidelijk beeld krijgen van het bedrijf en wat de specifieke wensen zijn voor uitstaande vacatures. “Op deze manier kennen we de bedrijven en zij ons ook,” legt Tim uit. “We kennen ook onze uitzendkrachten en dat bundelen we dan. We werken met korte lijntjes en er kan snel gereageerd worden.”

- advertentie -

Het inmiddels grote netwerk van Tigoo Personeelsdiensten bevindt zich in de regio Oldambt, Eemsdelta en Stad Groningen. Op de vraag, welke dienstverlening maakt gebruik van jullie, is de opsomming groot: agrarisch, productie, hoveniers, bouw en techniek, industrie, administratief en schoonmaak. Alleen de zorg en onderwijs niet. “Daar zijn anderen meer in gespecialiseerd.”

- advertentie - 

Op het moment dat er een overeenkomst is met een werkgever en werkzoekende, stopt het werk van Tigoo niet. “We blijven geregeld contact opnemen met de werknemer, hoe het gaat, of er bijvoorbeeld mogelijkheden zijn om verder te ontwikkelen,” zegt Goos. “Ook blijven we met de bedrijven in gesprek of alles goed verloopt. Dat is waar we duidelijk onderscheidend werken.”

Is de interesse nou gewekt voor een (andere) baan, uitzendwerk, detachering of als bedrijf uitbesteden van werving en selectie of payroll? Kijk dan voor meer informatie op de website van Tigoo Personeelsdiensten https://tigoo.nl/?utm_source=oldambtnu&utm_medium=organic&utm_campaign=oldambtnu

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button