Incidenten

‘Agentenstekers’ Groningen gepakt door mobiele telefoon

- advertentie -

Groningen/ Oldambt – De twee in Frankrijk gearresteerde mannen, die verdacht worden van het insteken op een agent in Groningen, hadden twee messen bij zich. Onderzoek moet uitwijzen of ze werden gebruikt bij de aanval op de man, die zwaargewond raakte. De Franse politie kwam de Nederlander (20) en Amerikaan (32) op het spoor dankzij goed teamwerk met de Belgische collega’s. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

- advertentie -

De Belgische politie wist een van de mobieltjes van de twee voortvluchtigen vrijdagavond te peilen maar kon de in Nederland gehuurde Opel Crossland waarmee ze zich verplaatsten niet meer stoppen, omdat het duo de Franse grens inmiddels was gepasseerd, meldt Le Parisien.

De Belgen gaven de gegevens volgens de krant door aan de Franse aanspreekpartner voor Enfast, een samenwerkingsverband van opsporingsteams van landelijke politiediensten binnen de EU. Die alarmeerde de onderzoeks- en interventiebrigades in Lille, Creil en Straatsburg, waarmee het volledige noordoosten van Frankrijk was ‘afgedekt’.

Lees ook: 20-jarige Oldambtster opgepakt in Noord-Frankrijk wegens steekpartij agent

Klemgereden
Dankzij het gepeilde mobieltje kwamen de speurders het duo vrijdagnacht tussen twee en drie uur op het spoor in Laon, zo’n 60 kilometer ten noordwesten van Reims. Ze achtervolgden de wagen discreet en reden het voertuig na verloop van tijd klem. De twee voortvluchtigen konden zonder veel weerstand worden gearresteerd. Een van hen had een stiletto op zak. Het is nog niet bekend of dit het wapen is waarmee werd ingestoken op de Groningse agente. In het voertuig werd een tweede mes gevonden.

- advertentie - - advertentie -

De verdachten, een 20-jarige uit Oldambt en een 32-jarige Amerikaan zonder bekende woon- of verblijfplaats, werden zaterdag voorgeleid in Amiens (Somme) en zondagochtend gevangengezet in afwachting van hun uitlevering aan Nederland. ,,De Franse politie heeft een groot reactievermogen getoond en de Europese samenwerking (ook het Nederlandse Fugitive Active Search Team werkte mee, red.) heeft heel goed gewerkt. Het ergste kon worden voorkomen”, verklaarde een bron dicht bij het onderzoek tegen de krant.

Lees verder bij het Algemeen Dagblad (AD)

Dit kan u ook interesseren

Back to top button