Economie

Folkers rijopleidingen en reizen geeft inkijk in het bedrijf tijdens Open-Dag

- advertentie -

Winschoten – De Open-Dag bij Folkers rijopleidingen en Folkers Reizen heeft zaterdag vele bezoekers getrokken. Het bedrijf van Mennie en Rianne Folkers gevestigd aan de Oosterhavenkade 3b, liet deze dag zien alles op het gebied van rijlessen met scooters, motoren personenauto’s, vrachtwagens, touringcars en tractoren. Ook voor vragen over de opleidingen en cursussen als VCA, heftrucktraining en Code 95 bijscholing was er was er voldoende ruimte.

- advertentie -

Collega rijschoolhouder Ludolf Niemeijer was aanwezig met een aangepaste auto voor leerlingen met een lichamelijke beperking en ook stond er een auto van Buro RVV met een rijsimulator om je reactiesnelheid te testen.

Folkers Reizen
Naast al deze trainingen, opleidingen en cursussen heeft Folkers ook een touringcar, waarmee reizen geboekt kunnen worden. Dit kunnen dagtrips zijn, maar ook meerdaagse vakantiereizen. Zo heeft Folkers Reizen voor 2025 een groot aantal dagtochten op het programma staan, als Paleis het Loo, bierbrouwerij Grolsch, De Keukenhof, Kamp Westerbork en de Musical Soldaat van Oranje in Katwijk.

In juni volgend jaar staat op het programma een 5 daagse reis ‘Formule 1’ naar Spielberg in Oostenrijk. Kijk voor het volledige programma op www.folkersreizen.nl.

Gestart in 2008
Rianne Folkers: “In 2008 zijn wij gestart met de rijschool en sinds vijf jaar werken wij nu vanuit deze grote locatie in Winschoten. Wij zijn begonnen in Onstwedde, waar wij ook wonen, met 1 auto en een auto met aanhanger. Later zijn wij gaan uitbreiden en kwamen toen in Winschoten terecht. Niet gelijk in dit pand, maar eerst vanuit garageboxen en uiteindelijk hier aan de Oosterhavenkade”.

“Naast dat wij eigenlijk alles verzorgen op het gebied van rijbewijzen, doen wij sinds 1½ jaar ook busreizen en dat is heel erg leuk om te doen, van kleine dagtochten tot meerdaagse reizen, zoals volgend jaar november een 6-daagse reis naar Praag en Wenen. Wij hebben op dit moment nog 2 bussen maar een derde touringcar komt binnenkort,” zegt Rianne.

“Waar ook veel belangstelling voor is, zijn de Code 95 opleidingen en dan vaak als bijscholing, want vrachtwagenchauffeurs moeten hun punten bijhouden, om zo hun rijbewijs geldig te houden. Ja, wij zijn door de jaren heen echt een allround bedrijf geworden, inmiddels al met 30 personeelsleden, waar men ook rijlessen voor auto’s met automatische versnelling kan volgen”, aldus Rianne Folkers. Voor meer info: www.folkersrijopleidingen.nl

- advertentie - 

 

 

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button