Economie

Men weet al goed de weg te vinden naar de grote statiegeldmachine aan de Lijnbaan

- advertentie -

Winschoten – Een enorme machine lijkt het en is het ook, de nieuwe bulk statiegeldmachine van directeur Dennis Vermeulen van Vermeulen Steen en Hout en PalletMatch aan de lijnbaan, naast de Intratuin. Deze machine ontwikkeld door Envipco uit Amersfoort is gisteren officieel door Dennis Vermeulen en Jan Lindenaar van Envipco in gebruik gesteld. Het is de tweede dergelijke machine in Nederland, de andere staat in Bunschoten, die op dit moment ‘draaien’.

- advertentie -

Sinds 4 september kunnen mensen hun blikken en petflessen er in deponeren en zijn er 275.000 verpakkingen ingeleverd. En als je al ziet wat er sinds woensdag in de statiegeldmachine is gestort dat is enorm, en de blikjes en flessen komen er ook nog eens geplet uit. Sinds de invoering van het statiegeld op blikken en flessen, is er een grote inzamelwoede ontstaan.

(Lees verder onder de foto)

Grote zakken vol
Lang ging men met grote zakken vol naar de supermarkt en bij de Jumbo was het vaak raak, dat mensen die maar enkele flessen hadden, lang moesten wachten, voordat ze aan de beurt waren. Nu kan men dus aan de Lijnbaan in één keer hun zakken legen en de machine doet zijn werk. Sorteert en telt het en op het laatst wordt het geld direct uitbetaald via een Tikkie, of men kan het storten op de rekening van een goed doel als de Voedselbank, Jeugd Fonds Sport en Cultuur, WVV, Bato en de Hockeyclub Winschoten.

10.000 verpakkingen per dag
“Je kunt er ongeveer 120 blikjes en flesjes in een keer er in gooien, de machine start automatisch op en op het scherm kun je gelijk zien hoeveel verpakkingen hij gesorteerd heeft en het bedrag aan statiegeld staat dan ook in beeld. Bovendien is dit grote statiegeldapparaat 24/7 geopend. Op dit moment worden er ruim 10.000 verpakking per dag ingeleverd”, zegt directeur Dennis Vermeulen.

Een van de goede doelen waar het statiegeld naar toe gedoneerd kan worden is het Jeugd Fonds Sport en Cultuur. “Dit fonds valt onder een landelijke organisatie, maar het is in de provincie Groningen een zelfstandige stichting, waar alle 10 gemeenten in deze provincie aan meedoen. Wij helpen kinderen aan het sporten, wanneer ouders bijvoorbeeld geen geld hebben om het lidmaatschapsgeld te betalen”, aldus een woordvoerder.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button