Economie

Klooster Reizen al 50 jaar een veilige start voor een fijne vakantie

- advertentie -

Winschoten – Al vijftig jaar Klooster Reizen aan de Langestraat. Het is een echt familiebedrijf dat al 3 generaties lang actief is in de reisbranche. Inmiddels hebben ze zes reisbureaus, maar in 1929 was het wel anders. Toen zijn de voorouders van eigenaresse Gerda Klooster begonnen met een transportbedrijf en met name in het busvervoer was veel werk.

- advertentie -

Haar vader werkte zelf als chauffeur op de bus en langzamerhand ontwikkelde dit zich verder met de verkoop van reizen. Eerst autoreizen en later ook met de bus. Het bedrijf floreerde. “Er moesten bijvoorbeeld werklui naar de Afsluitdijk worden gebracht, maandags heen en op vrijdagavond weer terug. Ja, alle afspraken werden toen via de telefoon geregeld en niet met druktoetsen en een herhaalknop, maar met een draaischijf”, zegt Gerda.

(Lees verder onder de foto)

(Foto Klooster Reizen)

De tijd mee
In 1974 is het pand aangekocht aan de Langestraat, waar toen ook het reisbureau in is geopend. Ze hadden de tijd mee. De reisbranche bloeide enorm. Het werd drukker en drukker in de zaak. Mijn moeder nam de verkoop van reizen onder haar hoede en kon mijn hulp goed gebruiken in de zomermaanden”.

- advertentie -

“Maar ik heb eigenlijk vanaf mijn twaalfde al meegewerkt in het bedrijf. Elke zomer hielp ik met veel plezier mee. We verkochten toen vooral dagtochten, iedere dag vertrok er wel één. Daar is de liefde voor het vak begonnen”, aldus Gerda Klooster.

- advertentie - 

Vierde generatie
Nu staat al weer de vierde generatie klaar om in de toekomst Klooster Reizen over te nemen. Dochter Leonie, die met haar vriend in Haren woont, vlakbij het reisbureau dat in dit dorp is gevestigd, werkt nu ook al fulltime binnen de organisatie. “Ik ben overigens ook vaak in Winschoten te vinden, omdat dit het hoofdkantoor is. Ik ben niet bang voor de toekomst binnen de reisbranche”.

“Bijvoorbeeld van mijn leeftijdsgenoten, die weten niet goed wat een reisbureau doet. Het zal mijn taak dan ook zijn om het imago wat te verleggen en op te schroeven. Toch is het niet zo dat mensen, ook jongeren, alle vliegtickets zelf boeken. Onlangs hadden wij nog 3 meiden die voor 3 maanden voor een stage naar Curaçao zijn gegaan en die zijn toch naar ons gekomen voor tickets en advies”.

“Je hebt nog best mensen die niet vaak reizen hebben gemaakt en dan is een reisbureau als het onze een veilige basis om op reis te gaan”, zegt Leonie.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button