Op stap

Adrillen 2024: Voor het eerst in jaren weer met Hobbymarkt en feesttent op Marktplein

- advertentie -

Winschoten – Op maandag 4 november 2024 staat de binnenstad van Winschoten volledig in het teken van de traditionele Allerheiligenmarkt, in de volksmond beter bekend als Adrillen. Vanwege de afschaffing van Lutje Adrillen vindt het evenement dit jaar plaats op één dag. De markt is van 09.00 tot 17.00 uur, met meer dan 80 kramen, een kermis, straattheater en verschillende activiteiten voor jong en oud. Daarnaast vieren zowel de Hobbymarkt als de feesttent op het Marktplein, na een jarenlange afwezigheid, hun terugkeer.

- advertentie -

Opening met tradities
Om 09.50 uur zullen de stadsomroepers van de gemeente Oldambt en de gemeente Leer de dag inluiden, gevolgd door een toespraak van burgemeester Cora-Yfke Sikkema. De officiële openingshandeling vindt om 10.00 uur plaats door middel van een kanonschot voor het stadhuis.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

De Hobbymarkt keert terug
Voor het eerst sinds vijf jaar is de Hobbymarkt weer onderdeel van het evenement. Deze vindt plaats in de Harbour Club (Havenkade-West 3, Winschoten) waar van 09.00 tot 17.00 uur bezoekers kunnen struinen langs diverse kraampjes met hobbyartikelen en demonstraties. De Hobbymarkt, die altijd populair was in de regio, biedt een breed scala aan interacties, demonstraties en zelfgemaakte spullen.

Activiteiten op Marktplein
Naast de kermis kunnen bezoekers in de Marktpleinkerk genieten van een doorlopende tentoonstelling en filmvertoning over de geschiedenis van Adrillen. Deze activiteiten worden verzorgd door Stichting Oud Winschoten en het Winschoter Stadsjournaal.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Ook bijzonder dit jaar is de terugkeer van de feesttent, die overdag ruimte biedt aan sport- en bewegingsactiviteiten. Zo kun je vanaf 09:30 uur meebewegen met lifestylecoach Duco Bauwens, onder de noemer ‘Oldambt in Beweging’. Aan het einde van de middag verandert de feesttent in een sfeervolle locatie voor live-optredens en gezelligheid.

- advertentie - 

Standhouders competitie
Nieuw dit jaar op Adrillen is de Standhouders competitie. Om indruk te maken op een vijfkoppige jury moeten deelnemers hun kraam creatief en innovatief presenteren. De meest uitnodigende ondernemers maken kans op leuke prijzen.

Kortom, mis het niet en kom langs voor een gezellige dag tijdens Adrillen 2024.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button