Gemeente

PrO school heeft watertappunt gekregen voor gezonder drinken en eten

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van de praktijkschool PrO van het Dollard College aan de Bovenburen kunnen sinds vandaag, woensdag de 16e oktober, gebruik maken van een watertappunt in de recreatie/overblijf zaal. Naast dat de school zich al in ruime mate inzet voor gezond eten, met voldoende fruit en ook één keer per maand een gratis warme maaltijd, heeft ze nu ook een watertappunt. Hier kunnen leerlingen een bidon vullen met schoon water, eventueel aangevuld met een ‘suikervrije’ siroop.

- advertentie -

Vroeger werd er niet over nagedacht
Om dit tappunt officieel te openen is wethouder Jurrie Nieboer uitgenodigd om de handeling te verrichten. Dit heeft hij samen gedaan met docent Jeroen Delhaas, één van de initiatiefnemers van dit waterpunt. “In mijn schooltijd dacht men helemaal niet na over gezond eten. Op mijn school destijds kon je snoep en allerlei frisdranken kopen waar heel veel suiker in zit. Dit heeft ook voor mij gevolgen gehad, waardoor ik veel te zwaar ben geworden”, zegt wethouder Nieboer.

“Wij hadden ook geen watertappunt op school, maar ik snap ook best de verleiding van cola, sinas, energiedranken en alle pakjes drinken die je tegenwoordig hebt. Dat wil niet zeggen dat je dit nooit meer mag hebben, maar zorg dat de basis gezond is wat je eet en drinkt. En volgens mij wordt hier op deze school er veel aan gedaan om gezond eten en drinken te stimuleren”, zegt Jurrie Nieboer. Samen met het Jeugd Educatie Fonds is dit watertappunt mogelijk gemaakt.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button