Economie

Van Schuringa boekhandel naar nu al weer 25 jaar Primera

- advertentie -

Winschoten – Al sinds 1906 is het pand van de huidige Primera winkel aan de Langestraat 61 familie eigendom. Aan het begin van de vorige eeuw runden de overgrootouders van Albert Kiewiet op dit adres al een boekwinkel onder de naam Schuringa, maar er werden ook rookwaren verkocht. Op een oude foto is te zien dat het pand aan de buitenzijde bijna niets is veranderd.

- advertentie -

25 jaar geleden
Toch heeft de tijd hier ook niet stil gestaan en sinds de huidige eigenaar Albert Kiewiet vandaag precies 25 jaar geleden aan het roer kwam te staan is het een Primera winkel. Een gemakswinkel wordt het genoemd, omdat je er voor veel zaken terecht kan. Van boeken, tijdschriften, kranten, inktcartridges, kantoorartikelen, een Post NL service punt, kaarten, cadeaukaarten en nog steeds rookwaren, voor heel veel zaken kun je in deze Primera winkel terecht.

Daarnaast hebben ze een groot assortiment tassen, voor dames, heren en schoolgaande kinderen, portemonnees. Dit komt voort uit de baan die Albert had voordat hij deze winkel heeft overgenomen. Hij werkte voor een firma die tassen importeerde. Ook heeft de winkel een Geldmaat geldautomaat.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

In loondienst
Albert Kiewiet: “Ik wist niet dat ik deze winkel zou gaan overnemen. Ik werkte in loondienst, maar wilde wel graag zelfstandig zijn en zodoende ben ik er in gestapt. Mijn ouders hadden hier alleen een boekwinkel met een afdeling schooltassen. Ik ben 25 jaar geleden als 28-jarige met het Primera concept begonnen, want ik stond en sta nog steeds achter hun formule, de gemaksformule “.

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

“Waarom een gemaksformule, omdat je bij aankoop van een pakje sigaretten, je ook gelijk een krantje kunt meenemen, een tijdschrift of boek. En als er iemand jarig is ook nog even een kaartje en dan denk je oh ja, de inkt van de printer is ook nog op. Cadeaukaarten zijn op dit moment ook erg gewild en wij hebben meer dan 150 kaarten van verschillende winkels in ons assortiment”, zegt Albert.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button