Sport

SC Scheemda geeft Westerlee pak slaag in derby

Scheemda – Zaterdagmiddag stond in Scheemda de eerste derby van het seizoen op het programma voor SC Scheemda en Westerlee. Voorafgaand stonden beide ploegen in punten gelijk op de ranglijst, maar in deze wedstrijd bleek er toch een groot krachtsverschil te zijn tussen de twee teams. Scheemda versloeg de gasten uit Westerlee met maar liefst 6-1.

Toch was het bepaald geen spektakelstuk op Sportpark d’Oosterd. Vooral in de beginfase hadden beide ploegen moeite om tot grote kansen te komen. De thuisploeg was meer in de aanval en had het betere van het spel, maar uitgespeelde kansen bleven in de eerste 10 minuten uit. Na 13 minuten werd de score toch geopend door Scheemda. De bal belandde eerst nog op de lat, maar kwam terug in het veld en Niek Smit schoot in de rebound de openingstreffer binnen.

(lees verder onder de foto)

Ook daarna bleef het spel aan beide kanten rommelig en Scheemda wist ondanks enkele mogelijkheden de score nog niet verder uit te breiden. In de 25e minuut dacht Westerlee aan een penalty, na vermeend hands van een Scheemda-speler, maar de scheidsrechter wuifde de protesten van de gasten weg. Enkele minuten later dacht Scheemda op 2-0 te komen, maar de keeper van de uitploeg wist de bal met zijn voet nog te keren. Op slag van rust viel alsnog de verdiende tweede treffer via Bob Kellendonk.

Trainer Eedriss Taraki van Westerlee probeerde zijn ploeg nog wat op te peppen na deze tegenvaller, maar in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Scheemda had de bal, creëerde meer kansen en Westerlee hoopte in de tegenaanval toe te kunnen slaan. Maar na een kwartier in de tweede helft leek de thuisploeg de wedstrijd definitief te beslissen. Opnieuw scoorde Niek Smit. Toch gaf Westerlee niet op en al snel volgde de 3-1 via Danny Jager.

Uit een penalty scoorde Bob Kellendonk zijn tweede voor Scheemda en door die goal was de strijd wel gestreden. Scheemda liep in de slotfase zelfs nog uit naar 6-1, via twee goals van opnieuw Niek Smit, die zijn doelpuntentotaal daarmee op vier bracht. De 5-1 leidde nog wel tot wat protesten bij Westerlee, omdat een speler van hen op de grond lag, maar de goal werd gewoon goedgekeurd.

Door deze ruime overwinning staat Scheemda op de zesde plaats, met zeven punten uit vier wedstrijden. Westerlee staat drie plaatsen lager en heeft ook drie punten minder dan de ploeg van Cor Grozema. Volgende week staat voor Westerlee opnieuw een derby op het programma, dan komt VVS op bezoek op Sportpark Koeperlaand.