Sport

Bé Olthoff (63) gepromoveerd tot 8e DAN Karate tijdens EK in Almere

- advertentie -

Winschoten/ Almere – Onlangs vonden de Europese Kampioenschappen Karate van de Internationale Budo Federatie (I.B.F.) plaats in Almere. Een van de opvallende deelnemers was de 63-jarige Bé Olthoff uit Winschoten, die meedeed aan het prestigieuze toernooi.

- advertentie -

“Vanwege mijn jarenlange inzet voor de karatesport ben ik gepromoveerd tot 8e DAN Karate,” laat Olthoff trots weten. Hij kijkt terug op een indrukwekkende carrière: “Mijn individuele successen omvatten het Nederlands kampioenschap in alle disciplines: Kumite (vechten), Kata (schijngevecht) en Wapen Kata.” Bovendien werd hij aan het einde van zijn actieve wedstrijdcarrière zelfs wereldkampioen.

Zijn invloed reikt verder dan zijn eigen prestaties. “In de loop der jaren zijn meer dan 150 van mijn leerlingen Duits kampioen geworden, en enkelen zelfs Europees kampioen,” zegt Olthoff.

Het besluit om hem te promoveren tot 8e DAN werd genomen tijdens een internationaal congres van de I.B.F., waarbij de presidenten van alle aanwezige landen aanwezig waren.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button