Op stap

Honderden mensen bij pompoen plukdagen in Oostwold

- advertentie -

Oostwold – Afgelopen zaterdagmiddag trok het pompoenenveld van Educatieboerderij Nieuwlandse Akker in Oostwold enkele honderden bezoekers. De vierde editie van de populaire Pompoen Plukdagen wordt elk jaar drukker bezocht. Dit jaar is er voor het eerst een speciaal ‘zondagveld’ toegevoegd, zodat ook mensen die zondag komen, de kans krijgen om hun eigen pompoenen te plukken.

- advertentie -

“Op deze manier is er voor iedereen gelegenheid om een pompoen uit te zoeken. Helaas hebben we dit jaar wat last van het weer gehad, waardoor we met een limiet op het aantal pompoenen per bezoeker werken,” laat de organisatie weten.

Uitgebreidere herfstmarkt
Naast de pompoenpluk is ook de bijbehorende herfstmarkt groter geworden. Dit jaar zijn er meer dan 45 kraampjes te vinden met verse streekproducten, handwerk, woonaccessoires, koffie, thee en allerlei lekkernijen.

Zelf plukken
Bezoekers kunnen de pompoenen zelf van het veld plukken, met uitleg over hoe dat in zijn werk gaat. De pompoenen zijn zowel eetbaar als decoratief te gebruiken en zijn beschikbaar in verschillende maten.

Voor wie de zaterdag heeft gemist: op zondag is de tuin geopend van 10.30 tot 16.00 uur. De plukdagen zijn te bezoeken per auto, fiets of te voet, met gratis parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen.

Lees ook: Pompoenen Plukken en Herfstplezier in Oostwold: 12 & 13 oktober 2024

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button