Economie

Teekens Recycling in Winschoten zet in op duurzaamheid en groei

- advertentie -

Winschoten – Teekens Recycling, een dynamisch recyclingbedrijf in Winschoten, staat onder leiding van Harm Teekens, samen met zijn dochter, die de administratieve taken op zich neemt. Wat begon als een klein initiatief in Oude Pekela, is nu uitgegroeid tot een bedrijf dat in januari 2023 zijn deuren opende in Winschoten aan de Oosterhavenkade 15.

- advertentie -

Het bedrijf richt zich op de inkoop van oud ijzer en metalen van zowel particulieren als bedrijven. Van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur, en op zaterdag tot 15.00 uur, kunnen klanten terecht om hun metalen te laten wegen. Teekens biedt dagelijks de actuele metaalprijs, en betalingen kunnen zowel contant als via de bank worden uitgevoerd.

Teekens Recycling heeft zich gespecialiseerd in bijzondere metalen (ferro- en non-ferrometalen). Met behulp van een nieuw analyse-apparaat kan het bedrijf de exacte samenstelling van de aangeleverde metalen bepalen. Hierdoor ontvangen klanten altijd een eerlijke prijs.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Geschiedenis
Harm Teekens heeft al in zijn jeugd veel ervaring opgedaan bij het bedrijf van zijn vader, waar hij betrokken was bij het slopen, demonteren en sorteren van diverse materialen. Zijn opa begon in de jaren ’50 met het verzamelen van oud ijzer en metalen met een bakfiets.

In 1999 startte Harm samen met zijn broers, geïnspireerd door hun Italiaanse moeder, een Italiaans restaurant in Winschoten. Na enkele jaren realiseerde hij zich echter dat zijn passie meer bij de buitenlucht en de recyclingbranche lag. Na 13 jaar gewerkt te hebben bij een groot recyclingbedrijf, besloot hij voor zichzelf te beginnen.

(lees verder onder de foto)

- advertentie - 
Foto: OldambtNu.nl

Investeringen in duurzaamheid
Harm Teekens heeft afgelopen jaar flink geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur van het bedrijf. Zo werd er een eigen weegbrug aangeschaft, waarmee ook caravans en campers gewogen kunnen worden, handig voor mensen die voor hun vakantie de gewichtsverdeling willen checken. Daarnaast zijn ook zeker bedrijfswagens met eventueel een aanhanger welkom om de weegbrug te gebruiken.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij Teekens Recycling. Naast de aanschaf van nieuwe heftrucks en containers, investeerde het bedrijf in een vrachtwagen met een Euro 6-motor, die voldoet aan de strengste milieunormen. Bedrijven en particulieren kunnen containers van verschillende formaten (van 1 kuub tot 40 kuub) plaatsen voor de verzameling van oud ijzer.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Daarnaast is het sorteren van metaal een kernactiviteit van het bedrijf. Met de geavanceerde apparatuur wordt het aangeleverde metaal in verschillende bakken gescheiden en verwerkt.

Waarom iets weggooien?
“Waarom zou je waardevolle metalen weggooien als ze nog steeds geld waard zijn?” zegt Harm Teekens. “Bij ons ontvangen klanten altijd de beste prijs, gebaseerd op de actuele marktwaarde, en dragen ze tegelijkertijd bij aan een duurzamere wereld.”

Meer weten over de diensten van Teekens Recycling? Bezoek de de gloednieuwe website voor meer informatie. De koffie staat altijd klaar.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button