Algemeen

Ruim 75.000 euro ingezameld na inbraak dierenasiel Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 oktober hebben vandalen ingebroken in het dierenasiel in Winschoten. De schade is groot en de medewerkers zijn allemaal erg aangeslagen.

- advertentie -

Er zijn meerdere ramen kapot geslagen, deuren en sloten vernield en uiteindelijk is de kluis mee genomen. “Die kluis bevatte contant geld, reservesleutels van alle deuren en ambulances en ook de fooienpot stond er in,” vertelt een medewerker. “Gelukkig zijn de verblijven niet vernield, maar we konden donderdag lang de dieren niet de verzorging en aandacht geven die nodig was.”

Onderzoek
Na het ontdekken van de inbraak, moest de politie eerst een forensisch onderzoek starten om geen sporen kwijt te raken. Maar de honden en katten moesten wel verzorgd worden. Uiteindelijk kon er wel gevoerd worden maar de verdere dagelijkse verzorging kon niet plaatsvinden. Na het veilig stellen van alle sporen, kon er worden begonnen met opruimen en het schoonmaken van de dierenverblijven.

Reservesleutels onbruikbaar
Als snel kon een glaszetbedrijf helpen om ramen te herstellen, echter alle sloten en binnendeuren, doorgeknipte bedrading moeten nog vervangen worden.

“Dat gaat ons heel veel geld kosten. Omdat alle reservesleutels verdwenen zijn, moet alles vernieuwd en de dief heeft niets aan de sleutels. De reservesleutels van de ambulances zijn allemaal gedeactiveerd. Dus we hopen dat de sleutels bij ons in de brievenbus worden gedaan of ergens worden afgegeven, zodat we niet ook nog eens honderden euro’s kwijt zijn voor nieuwe ambulancesleutels.”

(lees verder onder de foto)

Foto: ingezonden

Hulp
De inbraak heeft veel indruk gemaakt op alle medewerkers en de dieren, zo durven medewerkers in de nacht het terrein niet meer op. Inmiddels is er een doneeractie opgestart via de site, die al landelijke bekendheid heeft gekregen. Want ook al zal het asiel over een tijdje sluiten, de dieren moeten wel veilig verzorgd kunnen worden. “We zijn afhankelijk van donaties om bijvoorbeeld extra speeltjes, natvoer en trainingssnoepjes te kopen. En dat contante geld is helaas verdwenen.”

- advertentie - 

De actie werd gisteren opgezet en heeft al ruim 75.000 euro opgehaald met zo’n 4000 donateurs.  “We hadden niet verwacht dat we binnen 1 dag al op zo’n groot bedrag zouden zitten, het is overweldigend om te zien dat zoveel mensen doneren.”

Lees ook: Geld en autosleutels gestolen bij inbraak Dierenasiel Winschoten

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button