Algemeen

Onderscheiding voor Roze50+ ambassadeurs Arno Schouten en Ineke Konijn

- advertentie -

Oldambt – Zondag 6 oktober organiseerde Roze 50+ voor de 10e keer de Nationale Roze Ouderen dag,  waarmee aandacht wordt gevraagd voor lhbti+ senioren in Nederland. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in Utrecht werden Arno Schouten en Ineke Konijn uitgeroepen tot Mr. en Mrs. Senior Pride 2024.

- advertentie -

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, waarin seniorenorganisatie ANBOPCOB en LHBTI-belangenvereniging COC Nederland samenwerken. De onderscheiding gaat naar mensen die veel betekenen of betekend hebben voor lhbti+ personen in het algemeen en lhbti+ senioren in het bijzonder.

Mr Senior Pride 2024 is Arno Schouten uit Haarlem. Hij zet zich al ruim 40 jaar in voor acceptatie van lhbti+ personen van alle leeftijden en van regenboog senioren in het bijzonder. Arno geeft trainingen en presentaties op zorgcolleges en bij landelijke bijeenkomsten. Hij gaat graag met directies van zorg en welzijn in gesprek over het belang van aandacht voor regenboogsenioren. Daarnaast verzorgt en onderhoudt hij de website en social media van Roze50+ en is hij voor zijn collega’s een zeer betrouwbare en steunende kracht.

Ineke Konijn
Mrs Senior Pride 2024 is Ineke Konijn uit Oldambt, provincie Groningen, sinds 2016 Roze 50+ ambassadeur. Ineke is een drijvende kracht op de achtergrond. Een aanpakker en doorzetter die zich onvermoeibaar inzet voor het welzijn van lhbti+-senioren: handen uit de mouwen en gaan!

Zij brengt mensen met elkaar in contact, brengt het beste in hen naar boven en bouwt aan netwerken waarbinnen mensen zich kunnen ontwikkelen. In de coulisse, op de achtergrond en faciliterend regelt zij de zaken waar velen op kunnen bouwen en vertrouwen.

Tanja Ineke, voorzitter Stichting Roze50+: “Het belang van het werk van Roze 50+ voor lhbti+ senioren uit zich misschien nog wel het meest in de tomeloze inzet van onze vrijwilligers. Ik ben dan ook bijzonder trots op Arno en Ineke, zij zetten zich al jaren belangeloos in voor anderen!”

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button