Sport

Bart Kruizinga viert zijn 25-jarig jubileum als spinninginstructeur bij 24/7 Ron Haans in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Maandag 7 oktober startte Bart Kruizinga zijn 25e jaar als spinninginstructeur bij 24/7 Ron Haans in Winschoten. De 65 jarige Bellingwolder vierde zijn jubileum ‘gewoon’ door op de spinningfiets te stappen en voluit te gaan.

- advertentie -

Ron Haans: “Ik kende Bart vooral van het programma Sportcafé van Radio Westerwolde, waar hij één van de twee radiomakers was. En ineens in 1999 kwam hij langs en vroeg of hij bij mij kon spinnen en dat hij dan zelf les wilde geven. Ik zei direct ja, maar had natuurlijk wel enige twijfel, want ik had hem in die rol nog niet gezien. Maar na de eerste les wist ik het al, het was bij hem in goede handen.”

Cardiotraining op muziek
Spinning is een cardiotraining, waarbij de stationaire spinningfiets de mogelijkheid heeft om meerdere weerstandsniveaus in te stellen. Dat gebeurt tijdens de les, waarin diverse oefeningen op de maat van de muziek worden gedaan. En die muziekkeuze is wel een ding, want wat de één mooi vindt, gruwelt de ander van. ”Ik heb een gevarieerde muziekkeuze,” zegt Bart, “Maar 60’s, 70’s en 80’s doen het goed, evenals rockballads. Maar ik sluit mijn ogen ook niet voor de allernieuwste hits en zelfs de Engelbewaarder komt voorbij in de lessen.”

Veel sporters
In de begintijd werd er één keer in de week getraind, de laatste jaren twee keer. In die jaren zijn er verschillende organisaties bij betrokken geweest, zoals bijvoorbeeld het Sportdorp van Huis voor de Sport. Maar de rode lijn is toch wel dat veel leden van de Bellingwolder fietsclub FTC Toer’80 deelnemen. Tijdens de lessen zijn er gemiddeld 20 sporters aanwezig en dan gaat het luie zweet er wel uit. Door de jaren heen hebben bijna 150 individuele sporters hun weg naar de lessen van Bart gevonden, waaronder zes, die al meer dan 20 jaar meedoen.

Sportmeetings en goede doelen
De samenwerking tussen Haans en Kruizinga heeft ook andere dingen voortgebracht. ”Ik herinner me nog de Mega Sportspektakels in De Meet in Bellingwolde, waarbij ook een zes-uur spinningmarathon was,” vertelt Ron. “We hebben een keer 90 (!) fietsen in De Meet gehad.” Bart vult aan: “Ja en zonder inbraakalarm op De Meet. De fietsen werden een avond eerder neergezet en vertegenwoordigden een waarde van duizenden euro’s. Sliepen we met drie man in de zaal ter beveiliging van de fietsen. Mooie tijd.” Ook met de stichting K6 Tegen Kanker, waar Bart voorzitter van is, zijn er meerdere marathons met Ron Haans georganiseerd met mooie opbrengsten.

En dus begon de 65 jarige Bart aan weer een nieuw seizoen. “De sleet zit er nog niet op en zo lang als het kan ga ik door. Voordeel is dat ik zelf ook meekan doen en laten we wel wezen, fitheid is een groot goed. Ik heb er weer zin in…..”

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button