GemeenteVideo

Asielzoekers vinden op het laatste moment opvang in Eextahal Scheemda (video)

- advertentie -

Scheemda – Zo’n 75 asielzoekers dreigden afgelopen maandagavond buiten te moeten slapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, maar op het laatste moment had de gemeente Oldambt een noodoplossing gevonden. De Eextahal in Scheemda werd tijdelijk beschikbaar gesteld om de mensen onderdak te bieden, zo meldde de gemeente telefonisch aan OldambtNu.nl.

- advertentie -

“Er was een héle grote kans dat zij buiten moesten slapen,” vertelt Jolanda de Jager, woordvoerder van de gemeente Oldambt. “We kregen eerder op de avond een dringend telefoontje waarin werd aangegeven dat er geen andere opties waren.”

Om de opvang te organiseren, was het Rode Kruis aanwezig in de Eextahal. Zij zorgden voor bedden en andere noodzakelijke voorzieningen. Ondanks dat de sporthal tot 22.00 uur nog gebruikt werd voor sportactiviteiten, werden daarna zo’n honderd bedden worden klaargezet.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl

Eén nacht
De tijdelijke opvang geldt slechts voor één nacht. “De hal is alleen voor deze nacht beschikbaar,” aldus De Jager. “Dinsdagochtend worden de asielzoekers weer teruggebracht naar Ter Apel.”

De situatie in Ter Apel blijft zorgelijk, waar regelmatig een tekort aan opvangplekken is. Dit zorgt ervoor dat de lokale gemeentes, zoals Oldambt, ad-hoc oplossingen moeten vinden om te voorkomen dat mensen op straat moeten slapen.

- advertentie - 
Foto: OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button