Algemeen

Presentatie van het boek “Ik ben wie ik ben! – Regenboogsenioren in Groningen”

- advertentie -

Regio –  Op de Nationale Roze Ouderendag verschijnt een opmerkelijk boek waarin mensen, die in de jaren 40, 50, 60 en 70 opgroeiden, vertellen over de wereld om hen heen waarin zij zich als homoseksueel, lesbisch, transgender, intersekse of non binair persoon lang niet altijd thuis voelden.

- advertentie -

Deze “regenboogsenioren” laten niet alleen letterlijk hun gezicht zien maar vertellen ook over hun zoeken naar antwoorden op vragen en twijfels over “wie zij zijn”. Het is een boek met beelden en verhalen van regenboogsenioren, die woonachtig zijn in de provincie Groningen. Auteurs zijn fotograaf Mona van den Berg en Roze 50+ ambassadeur Marjet Bos.

“Ik ben wie ik ben! – Regenboogsenioren in Groningen” zal worden gepresenteerd tijdens de Nationale Roze Ouderendag in Utrecht op 6 oktober. In de vroege ochtend van 11 oktober (Internationale Coming Outdag) zal gedeputeerde Tjeerd van Dekken ‘Ik ben wie ik ben!’ in ontvangst nemen na het hijsen van de regenboogvlag bij het Groningse Provinciehuis.

In de loop van die week wordt het eveneens persoonlijk aangeboden aan de wethouder en/of burgemeester van alle gemeenten in de provincie Groningen. Vanaf 7 oktober wordt “Ik ben wie ik ben!” tentoongesteld in alle bibliotheken in de provincie Groningen en opgenomen in het uitleenbestand. Later in de tijd zal het boek worden aangeboden aan Groningse zorg- en welzijnsinstellingen.

Met dit boek wordt de zichtbaarheid van regenboogsenioren in de provincie Groningen vergroot en bijgedragen aan bewustwording, dat het niet voor iedereen vanzelfsprekend was en is om altijd en overal zichzelf te zijn.

“Ik ben wie ik ben!” is een eerbetoon aan de voorvechters van de LHBTI+ beweging en kwam tot stand met medewerking van een divers samengestelde groep van 28 regenboogsenioren en 2 betrokken medestanders.

Voor het programma van de jaarlijks terugkerende Nationale Roze Ouderendag, zie de website van Roze 50+ Nederland www.roze50plus.nl. Voor informatie over het boek mail Marjet Bos roze50plusoldambt@xs4all.nl.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button