Algemeen

Sloopwerkzaamheden gestart aan panden in Langestraat na brand

- advertentie -

Winschoten – Na een lange periode van leegstand en verpaupering door een brand, worden de panden in de Langestraat opgeruimd. Waar hekken met doeken de beschadigde gebouwen maandenlang aan het zicht onttrokken, zijn er nu zichtbare veranderingen gaande.

- advertentie -

Al in de vroege vrijdagochtend arriveerden de machines en medewerkers van B. Reer Sloop- en Grondwerken uit Winschoten. Dit om te zorgen dat de werkzaamheden zo min mogelijk hinder zouden veroorzaken voor de winkeliers en bezoekers van de binnenstad.

(lees verder onder de foto)

Foto: OldambtNu.nl (archief)

Sloopwerk
Er is de afgelopen tijd al veel sloopwerk verricht, waarbij deels handmatig en later met een kleinere graafmachine is gewerkt om het geluid tot een minimum te beperken.

Vrijdag was het de beurt aan de zware constructieve balken. Met behulp van een betonschaar werden deze snel en efficiënt verwijderd, zodat de machines hun werk hadden afgerond nog voordat de winkels hun deuren openden.

Hiermee komt de opruiming van de door brand verwoeste panden ten einde, en wordt er ruimte gemaakt voor de bouw van onder andere 18 nieuwe appartementen.

Lees ook:
 Zeer grote brand in Langestraat Winschoten
Gemeente koopt panden Langestraat voor verbinding met St. Lucas locatie
Concrete Plannen Langestraat-Noord impuls centrum Winschoten

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button